Parlamentná funkcia nie je osobné vlastníctvo
03 | 09 | 2024 I Ivan Božík

Vlastníctvo je nedotknuteľné. Vraj. No, mohli by sme polemizovať, aj na príkladoch. Ale voliteľná funkcia nie je osobné vlastníctvo. Tak, ako sa parlamentný funkcionár dostáva na pozíciu vo funkčnej schéme NR SR voľbou poslancov, tak ju rovnako z vôle poslancov môže či skôr musí opustiť.

Ak niekto tvrdí - s obľubou je to mantra "spravodlivých" z médií hlavného prúdu -, že post podpredsedu parlamentu patrí Michalovi Šimečkovi, lebo jeho strana Progresívne Slovensko bola v parlamentných voľbách dvojkou, tak zavádza, klame, dezinformuje. Je nepísaným pravidlom, ktoré sa rituálne dodržiava, že podpredsednícka stolička vo vedení snemovne patrí politickej strane, ktorá získala druhý najvyšší počet hlasov v parlamentných voľbách. Treba zopakovať - strane, nie osobe.

Nejde o nič iné ako o ego, ktoré prerástlo svojho hostiteľa

Alebo o kult "osobnosti". Vodcu. Kápa. Pán Šimečka mohol ostať škodiť Slovensku na pozícii podpredsedu Europarlamentu. tam by uspel určite aj v tomto novom funkčnom období, veď keď tak chcú zámorské ochranné záujmové krídla, rozhodne nie tie anjelské, tak tak bude. A z ich pohľadu je Šimečka, vlastne celý jeho klan, na Slovensku potrebný práve tak, ako Zelenský na Ukrajine. A on to dobre vie, preto si je istý, že nikto nebude mať toľko odvahy a sily, aby mu jeho cukrík vzal. A šimečkovskí rowdies zas potrebujú, Šimečku, inak by si v uliciach ani nepípli. Iba ak občas na Pride.

Lenže, prichádzajú viaceré "lenže"

Korunný princ opozície to nemá ľahké. Spojenca má akurát tak v Grohlingovi a ním vedenej (bože môj) SaS, ktorého opozičná politika je slabá ako fusakľový čaj. Ako keď jedno vrecúško čaju použijete opakovane s nádejou na osviežujúci nápoj. KDH robí (našťastie) "samostatnú" politiku, čo znamená, že nijakú, ale v zásade nikomu nepáchnucu. A Šipošovsko - Matovičovská loď bláznov? To Progresívne Slovensko nenávidí. pretože jeho bos je podpredseda parlamentu a Matovič iba radový mafiobijec. A na druhej strane - Šimečkovcom slúži ku cti, že sa s parlamentnou psychiatriou nebavia. To úprimne. A vôbec by nebolo prekvapením, ak by z pomsty za to posádka lode bláznov Šimečku pri odvolávaní, ktoré bude budúci týždeň, nepodržala. Veď pomsta je tak sladká a napĺňajúca!

A čo HLAS?

No, jeho postoj k prípadnému odvolaniu Michala Šimečku z postu podpredsedu Národnej rady Slovenskej republiky je nateraz nejasný. Taký "vechťový", ani teplý, ani studený, ani mokrý, ani suchý, ani voňavý a ani páchnuci. "Pozobačim", vravia Poliaci - uvidíme. Tento "pštrosí" postoj, a nie prvý ani posledný, sa straníkom z  Hlasu v budúcich voľbách neoplatí. Princezná môže byť nahá i oblečená zároveň iba v rozprávke.

Osobne si myslím, že podpredsedom Národnej rady Slovenskej republiky by nemal byť človek, ktorý tak viditeľne, majúc to v génoch, nenávidí Slovákov a Slovensko. Že to nie je fér. Ale to je iba osobný názor autora.

Naživo: Fico o odvolávaní podpredsedu NR SR Michala Šimečku
Tlačová konferencia predsedu vlády SR Roberta Fica prebieha v tlačovom centre Úradu vlády SR v Bratislave. Návrh na odvolanie šéfa PS Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR podá skupina koaličných poslancov vo štvrtok (5. 9.).... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik