Nehoda pri Rejdovej si vyžiadala jednu obeť, spolujazdec sa ťažko zranil
03 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Na ceste medzi obcami Rejdová a Vyšná Slaná v okrese Rožňava došlo v pondelok (2. 9.) k tragickej dopravnej nehode. Muž bez vodičského oprávnenia zišiel s vozidlom do priekopy a narazil do mosta, zraneniam na mieste podľahol. Spolujazdca s ťažkými zraneniami do nemocnice transportovali leteckí záchranári. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

K dopravnej nehode došlo v pondelok v skorých ranných hodinách, za volantom vozidla sedel 44-ročný muž bez vodičského oprávnenia. "Podľa doterajších zistení pri prejazde pravotočivej zákruty neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, s vozidlom zišiel z cesty vpravo do priekopy a tam narazil do betónového mosta," priblížila Ivanová.

Vodič pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, jeho 27-ročného spolujazdca do nemocnice v Poprade transportovali leteckí záchranári. "Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ťažké zranenia," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Polícia v rámci vyšetrovania nehody zisťuje, či sa v organizme vodiča nachádzal alkohol alebo iné návykové látky i to, či mal na vznik dopravnej nehody vplyv nedostatok vodičských skúseností alebo jej predchádzali iné okolnosti. "Po ukončení obhliadky miesta dopravnej nehody vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," doplnila Ivanová.

BOMBOVÁ HROZBA NA VIACERÝCH ŠKOLÁCH V BRATISLAVE
Podľa informácií portálu TvNoviny.sk na jednu zo škôl v Bratislave, časť Petržalka školu prišiel výhražný email o uložení bomby. Polícia z bezpečnostných dôvodov však prehľadáva viaceré petržalské školy. Informáciu potvrdila pre portál samotná... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik