Ministri Drucker a Šutaj Eštok sa ozvali po hrozbe bombových útokov
03 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Na takmer 270 školách na Slovensku nahlásili v utorok ráno bombu. Uviedol to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) s tým, že na miestach zasahuje polícia a reálnosť bombovej hrozby sa vyhodnocuje.

Na približne 270 školách na Slovensku nahlásili v utorok ráno bomby. Situáciu preverovali policajti, bombovú hrozbu zatiaľ nepotvrdili. Prípad vyšetrujú ako teroristický útok. Rezort školstva dotknutým školám odporučil prerušiť vyučovanie o 11.00 h. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informovali minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) a viceprezident Policajného zboru pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.

"V ranných hodinách sme dostali výhražný email na takmer 270 školách. Email hovorí o ďalšej bombovej hrozbe, ktorou sa vyhráža odosielateľ. Od ranných hodín je polícia v pohotovosti," uviedol Šutaj Eštok. Na každej škole podľa neho overujú, či ide o reálnu hrozbu. Polakovič upozornil na to, že páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

Ministerstvo školstva takisto podľa Druckera od rána vyzýva školy na kontrolu emailov, aby nedošlo k oneskoreniu prečítania a pocitu opakovania bombovej hrozby. Doplnil, že pre školy je na webe rezortu dostupný kompletný krízový plán, ako riešiť takéto udalosti.

Školy, v ktorých v utorok ráno nahlásili bombu, by mali o 11.00 h prerušiť vyučovanie. Uviedol to minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) s tým, že to odporučili riaditeľom škôl. Verí, že ide o planý poplach, no bezpečnosť detí je podľa jeho slov najdôležitejšia.

Polícia začala pre bombovú hrozbu na školách trestné stíhanie

Pre bombovú hrozbu na stovkách škôl na Slovensku začala polícia trestné stíhanie. Vedie ho vo veci teroristického útoku. Na utorkovej tlačovej to uviedol viceprezident Policajného zboru pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.

Protislovenský Denník N sa zase vyznamenal
Podpredseda Maďarskej Aliancie György Gyimesi nenechal nitku suchú na redaktorovi Denníka N. Toto mu vyčíta. „V Denníku N(enávisť) si myslia, že všetci sú takí prepnutí a sfanatizovaní ako oni. Inak by nemohli napísať článok o prvom zápase... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Katarína Reiterová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik