DOMÁCE klobásy a jaternice v ohrození? Huliak hovorí jasné NIE!
03 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Poslanec Národnej rady SR Rudolf Huliak (nominant SNS/Národná koalícia) sa postavil za zachovanie slovenských tradícií v oblasti chovu ošípaných a domácich zabíjačiek. V reakcii na obavy Slovákov Huliak zdôraznil, že situácia nie je taká kritická, ako sa môže zdať.

"Nikto nám nezakazuje chovať. Nikto nám nezakazuje robiť domáce zabíjačky," ubezpečil Huliak verejnosť. Vysvetlil, že jediná zmena, ktorá nastala, sa týka sprísnenia registrácie chovov po skončení výnimky z Bruselu.

Poslanec sa zaviazal k aktívnemu riešeniu situácie: "Urobíme všetko pre to, aby sme naše domáce zabíjačky a naše domáce chovy ošípaných zachránili pred zbytočnou legislatívou." Huliak predstavil plán na zjednodušenie registračného procesu, najmä pre starších občanov.

"Urobíme všetko pre to, aby sme im to zjednodušili a táto registrácia bola možná v obecných úradoch," uviedol Huliak.

Huliak tiež vyzval na aktívnejší prístup slovenských zástupcov v európskych inštitúciách. Kriticky sa vyjadril na adresu europoslanca Milana Mazureka: "Prosím vás, ľudia typu Mazurek, ktorých ste si zvolili do Europarlamentu, a ktorí natáčajú videá o tom, aké je to zlé v Bruseli... nezvolili ste si ich tam preto, aby za 15 000 € mesačne pre vás niečo v tom Bruseli urobili?"

Poslanec tiež zdôraznil potrebu konštruktívnych riešení namiesto prázdnych sľubov: "Prišlo na moje slová, že tento človek tam bol zvolený a tu bude, naopak, atakovať slovenskú vládu, výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, a jednoducho bude len rozprávať o tom, čo je zlé, ale ruku k dielu nepriloží!"

Tomáš Taraba: Nechceme, aby si Slovensko rozobrali banky (VIDEO)
V septembri sa začína nová, riadna schôdza NR SR, v ktorej už sa bude rokovať aj o rozpočte. Minister žívotného prostredia Tomáš Taraba (SNS / Život-NS) si je vedomý toho, že súčasná vláda nesie na bedrách obrovskú zodpovednosť, ku ktorej patrí aj... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik