Bombová hrozba aj na školách u našich českých susedov
03 | 09 | 2024 I Katarína Reiterová

Stovkám škôl u nášho západného suseda prišiel výhražný email. Niektoré zostali zatvorené. Podobná situácia sa dnes ráno odohrala aj na Slovensku. Informoval český portál idnes.

Výhražný email, ktorý neznámy človek poslal stovkám škôl po celej Českej republike teraz preveruje polícia. Autor mailu školám oznamuje, že sú zamínované. Polícia prijala príslušné opatrenia a komunikuje so zástupcami škôl. Niektoré školy z preventívnych dôvodov zostali zatvorené.

„Aktuálne po celej ČR preverujeme výhražný email, ktorý bol adresovaný stovkám škôl a v ktorom pisateľ inštitúciám oznamuje, že sú zamínované. Prijali sme príslušné opatrenia, v rámci ktorých chceme do bežného chodu zasahovať čo najmenej,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

„Nemáme žiadne konkrétne informácie vedúce k tomu, že by mal byť niekto ohrozený,“ uisťujú policajti s tým, že na prípade pracuje aj Národná centrála proti terorizmu, extrémizmu a kybernetickej kriminalite.

Niektoré školy ostali zatvorené

Ako uvádza iDnes.cz Základná škola Ratibořická dostala hromadný e-mail hroziaci bombovým výbuchom. Škola je tak z rozhodnutia riaditeľky dnes z bezpečnostných dôvodov uzavretá. Rodičia sú informovaní a vec rieši Polícia ČR. Tá preveruje aj ostatné ZŠ a SŠ v Horných Počerniciach.

BOMBOVÁ HROZBA NA VIACERÝCH ŠKOLÁCH V BRATISLAVE
Podľa informácií portálu TvNoviny.sk na jednu zo škôl v Bratislave, časť Petržalka školu prišiel výhražný email o uložení bomby. Polícia z bezpečnostných dôvodov však prehľadáva viaceré petržalské školy. Informáciu potvrdila pre portál samotná... Čítať ďalej
03 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik