Viktória prehovorila o DESIVOM zážitku z košického baru. NADROGOVALI JU! (VIDEO)
02 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Viktória je mladá žena z Košíc. Dlhý letný večer sa rozhodla stráviť zábavou v jednom z košických podnikov. Zo zábavy sa po tom, čo ju niekto nadrogoval a ona skončila v nemocnici, stala nočná mora.

Bežná situácia mladých dievčat – kamarátky sa vyberú do klubu, kde sa nad ránom jedna z nich začne cítiť zle. Kamarátka ju teda odprevadila domov. Vo videu mladá žena vysvetľuje priebeh celej situácie a tiež to, prečo nešla na políciu. Šokom je, že podobných prípadov je množstvo, no toxikologický test na túto drogu sa nerobí a po istom čase nie je možné zistiť jej prítomnosť. Polícia o prípadoch vie, no odborník na drogovú politiku vysvetľuje, prečo je takmer nemožné dokázať, že obeť drogu požila nedobrovoľne.

Nevedela sa prebrať

„V nemenovanom podniku v Košiciach ma zdrogovali. Nevedela som sama chodiť, nevedela som rozprávať. Potom, ako ma kamarátka doniesla domov do postele, tak ma neskôr na to našla mama v bezvedomí. Nevedela ma prebrať aj napriek tomu, že so mnou triasla, dala mi facku. Až po niekoľkonásobnom pokuse som sa prebrala. Nevedela som ani prejsť sama do sprchy," hovorí Viktória vo videu na TikToku. Vo videu ďalej hovorí, že sa nedokázala ani obliecť a fotka, ktorú zverejnila tiež, ukazuje obrovské zreničky.

@viktoria.huk davajte si pozor na seba všade, všimajte si svoje kamošky a ak sa chcete podeliť o vaše skusenoti s podobnymi pripadmi nie len v Košiciach, napíšte mi na môj instagram @viktoria.huk #foryou#foryoupage ♬ sonido original - Viktoria Huk

Má aj horšie videá

„Hanbím sa za to, ako som sa správala. Žiaľ, ale sa to ovplyvniť nedalo. Pravdepodobne to bola droga, ktorá sa volá GHB. Vo veľkom množstve a v kombinácii s alkoholom spôsobuje presne takéto stavy, ako ste mohli vidieť na videu. Používajú ju ľudia na znásilnenie dievčat, ale aj chlapcov, aby sa obete nemohli brániť ani rozprávať,"hovorí ďalej Viktória.

Záhadný zápach Petržalke vystrašil ľudí
Nepríjemný zápach zahalil v noci z nedele na pondelok bratislavskú Petržalku, najmä časť Lúky. Obyvatelia sa sťažovali na "neznesiteľný smrad", ktorý im nedal spať. Kým úrady a firmy sa zbavovali zodpovednosti, ľudia prežívali noc plnú... Čítať ďalej
02 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ tasr

Nie je prvá

„Keď som to povedala svojim najbližším kamoškám a ľuďom, tak sa mi začalo dostávať do uší, že nie som prvý prípad a že je toho oveľa viac, ale nikto o tom nehovorí. Presne to je taká moja výstraha, že dávajte si pozor na to, čo pijete, kde máte poháre. Pretože ja som dosť obozretná, ale očividne ani to nestačilo," uzavrela dievčina.

Prečo to nehlásila?

Každému z nás asi napadne niečo v zmysle, že akonáhle sa dostala z najhoršieho, určite šla na políciu. Nie je to však tak.

„Na polícii som to nehlásila preto, pretože hneď po incidente, ráno keď som sa zobudila, prvé čo, chcela som sa dať dokopy. Chcela som sa vyspať z toho a zabudnúť na to. Keď som po približne 20-tich hodinách bola schopná vstať z postele a ísť do nemocnice na toxikológiu, tak som zistila, že na látku GHB sa toxikológia nerobí a všetky ostatné mi vyšli negatívne. Okrem toho látka GHB strašne rýchlo v tele metabolizuje, čo znamená, že je veľmi ťažko vystopovateľná," šokuje Viktória.

Prípadov je omnoho viac

O prípade hovorila aj Stanka Lučková, celebritka zo šou Ruža pre nevestu.

 „Ozvalo sa mi kvantum ľudí, ktorým sa to stalo. Buď to boli svedkovia alebo ženy, ktorým sa to stalo. Ozvali sa mi aj znásilnené ženy. Miliónkrát sme o tom mohli počuť, ale ja mám pocit, že sa to deje vo veľkej miere,“vraví pre tvnoviny.sk Lučková.  

Bol pozvaný na GLOBSEC! Od šťastia si poručík Púchovský hádam aj do textilu cvrkol
Slovenské vlády štedro dotovali zasadnutie „bezpečnostnej“ organizácie GLOBSEC osemnásť rokov. Len za minulý rok na konferenciu tejto organizácie v Bratislave, šlo zo štátneho rozpočtu dva a pol milióna eur. Po minuloročných predčasných... Čítať ďalej
02 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Polícia presné čísla nemá

„Prípady sú často hlásené na rôznych spoločenských akciách, v baroch či nočných kluboch. Polícia vykonáva šetrenie na mieste činu, kde sa incident stal a získava relevantné dôkazy,“  ozrejmila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Martina Sláviková.

Ani prípadné znásilnenie obeť nedokáže

„Nemáme takú štatistiku, aby sme vedeli povedať o akú drogu ide. Z týchto mediálnych prípadov ale môžeme odčítať, že niekedy bol rohypnol, inokedy xanax. Niektoré látky sa však po niekoľkých hodinách zisťujú len ťažko. Dokonca by prítomnosť drog, mohla obeti znásilnenia uškodiť,“ hovorí Jakub Popík, odborník na drogovú politiku. Obeť by musela dokazovať, že si drogu vzala nedobrovoľne, alebo nevedomky.

„Polícia to často berie ako priťažujúcu okolnosť. Akoby si to obeť spôsobila sama. Je to určite na úrovni znásilnenia ale nemôžeme to v slovenskom kontexte tak hovoriť, lebo v slovenskom trestnom zákone musí byť použité násilie, nie nedostatok súhlasu,“ uzatvára Popík.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik