GLOBSEC v Prahe - platforma na OHOVÁRANIE Slovenska a šírenie STRACHU, tvrdí Plevíková (VIDEO)
02 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Slovenské vlády štedro dotovali zasadnutie „bezpečnostnej“ organizácie GLOBSEC osemnásť rokov. Po minuloročných predčasných parlamentných voľbách to štvrtá vláda Roberta Fica odmietla, konferencia sa preto presunula do susednej Prahy. To, že nezasadá na Slovensku, teší aj poslankyňu NR SR Zuzanu Plevíkovú (Smer-SSD), ktorá vo videu pripomína, že len na minulý ročník Slovensko zo štátneho rozpočtu vynaložilo minimálne dva milióny päťstotisíc eur.

Poslankyňa pripomína paradox, keď boli počas minulého júna naše mestá plné ilegálnych migrantov, no okolo termínu konania konferencie GLOBSEC boli hranice strážené. Tohoročná konferencia sa konala v Prahe a nechýbali tam ani zástupcovia slovenskej opozície, ktorí vyplakávajú nad tým, že už sa nekoná na Slovensku. Nechýbal ani syn Georgea Sorosa, takže podľa Plevíkovej sa tam pán Šimečka a spol. mohli cítiť ako medzi svojimi. Plevíková tiež prirovnala rétoriku dvoch podujatí – na pražskej konferencii sa hovorilo o posilňovaní zbrojenia, o nepriateľských krajinách, kým na oslavách SNP na Slovensku sa prízvukovala potreba mieru. Poslankyňa tiež nerozumie názvu konferencie, keďže hovorí presný opak toho, čo z nej zaznieva.

O koho bezpečnosť šlo

Ako paradox vidí Plevíková fakt, že kým nelegálni migranti si cez naše hranice mohli chodiť ako sa im zažiadalo, počas konferencie GLOBSEC, ale aj nejaký čas pred ňou, boli kontroly na hraniciach SR obnovené a sprísnené. „To sú tie priority...,“ konštatuje Plevíková.

„GLOBSEC od svojho vzniku slúži iba na propagáciu militarizmu, rozdúchavanie konfliktov a zvyšovanie vojenských výdavkov,“ dopĺňa poslankyňa.

Europoslanec má dôvod na hrdosť. Našiel ho na Anti-GLOBSEC-u
Europoslanec Ľuboš Blaha sa netají spokojnosťou s tým, že konferencia mimovládnej organizácie GLOBSEC už neorganizuje svoje stretnutia v hlavnom meste Slovenska, Bratislave. V tomto roku sa ich stretnutia „presťahovali“ o pár sto kilometrov... Čítať ďalej
01 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

PS aj na GLOBSECu o Slovensku len v zlom

Tá si všimla aj fakt, že na pražskej konferencii sa zúčastnili aj poslanci za Progresívne Slovensko. „Myslím, že nikto z nás nie je prekvapený, že Michal Šimečka, ako ešte stále podpredseda Národnej rady tam vystúpil skôr proti záujmom SR a v prejave tvrdil, že sme pomaly izolovaný autoritársky štát,“konštatuje Plevíková s tým, že Šimečka s Valáškom si stihli urobiť usmiatu fotku a posťažovať si, aké je smutné, že konferencia nie je na Slovensku.

„Páni sa opäť pokúšajú ohovárať a špiniť Roberta Fica a súčasnú vládu. Oni sa nezaprú, ale takto musí byť zrejmé všetkým, že to, čo stále tvrdíme – ako behajú po európskych inštitúciách a šíria o Slovensku zlé meno aj vo svete, je skutočne pravda,“ utvrdzuje nás Plevíková.

Facebook Michal Šimečka

 

Nechýbal ani Alex

Poslankyňa si všimla, že zasadanie v Prahe si ani v tomto roku nenechal ujsť syn Georgea Sorosa Alex. Zamýšľa sa preto, že PS sa v Prahe teraz cíti, ako doma a medzi svojimi.

„Ak by ste počas prebiehajúcej konferencie hľadali slová, ako mier, mierové riešenia v tohtoročných vyjadreniach účastníkov, sklamali by ste sa. To je rozdiel medzi vyhláseniami našich najvyšších ústavných činiteľov na celonárodných oslavách SNP v Banskej Bystrici, kde sa spomínal mier a vyhláseniami v rámci GLOBSEC v Prahe,“ prirovnáva dve udalosti Plevíková s tým, že na tej pražskej sa sústredili skôr na vojnové štvanie.

Utišujú búrku zbrojením

„Názov konferencie síce znie ,Ako utíšiť búrku´, no podľa prejavov českého prezidenta Petra Pavla, s ktorým majú fotku progresívci a šéfky EK von der Leyenovej sa zdá, že cieľom je skôr búrku rozpútať,“ podotýka Plevíková a dopĺňa, že o tom svedčia neustále výzvy na zbrojenie Ukrajiny a porazenie Ruska bez akýchkoľvek vyhlásení smerujúcich k mierovým rokovaniam, či ukončeniu konfliktu.

Kto je čí nepriateľ

Nezabúda pripomenúť ani fakt, že medzi nepriateľov už sa radí aj Čína a iných. Plevíková však konštatuje, že v posledných rokoch sa EÚ správa k sebe samej ako k nepriateľovi.

„Len si spomeňme na zavedené sankcie, alebo nepomoc zo strany EK vlastným členským štátom, keď sa priškrtil tok ropy z Ukrajiny,“ nezabúda poslankyňa. Už len ako čerešnička na záver pôsobí podľa Plevíkovej vystúpenie Magdy Vášáryovej a jej „obdivnú ódu“ na predsedníčku EK. „Tú už hádam nemusím ani komentovať,“ uzatvára znechutená Plevíková.

Hlas ľudu: Vašáryová si v Prahe hanbu spravila
„Globsec je konferencia. Vymyká sa bežným konferenciám. Tu vidíte aj mnoho ľudí, ktorí rozhodujú.“ To nie sú moje slová, priatelia! Takto „múdro“ hodnotila pražské stretnutie tejto organizácie naša diplomatka a obstarožná herečka Magda... Čítať ďalej
01 | 09 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Najvyšší ústavní činitelia podpísali memorandum o zahraničnej politike
Prezident SR Peter Pellegrini, podpredseda Národnej rady SR poverený jej riadením Peter Žiga (Hlas-SD) a predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) podpísali v nedeľu spoločné vyhlásenie o jednotnom postupe v otázkach zahraničnej politiky. V memorande... Čítať ďalej
01 | 09 | 2024 | Ivan Mihale/tasr
 Novší článok