Grőhling si podal dôchodcov, Kamenický ZÚRI! (VIDEO)
02 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Po prázdninách sa naplno rozbehli aj politické diskusie. V dueli V politike na ta3 sa stretli minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) a Branislav Grőhling (SaS). Diskusiu si so záujmom pozrel aj minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD), podľa ktorého sa Grőhling  a jeho strana SaS riadne „vyfarbili“. A nešlo pritom len o školské témy.

Vo viac, ako hodinu trvajúcej diskusii sa Grőhling s Druckerom dotkli aj trinástych dôchodkov, ktoré sa predsedovi SaS nepáčia, pretože idú na úkor mladých ľudí. Grőhling tiež kritizoval vládu za vyčlenenie financií na oslavy sv. Cyrila a Metoda, či 80-te výročie SNP. Kamenický vo svojom statuse vysvetlil obe Grőhlingove pripomienky s tým, že pravda je niekde inde ako tam, kde ju chce vidieť predseda SaS.

Grőhling súčasnej vláde vytkol, že robí len pre seba a absolútne nič pre ľudí. „Keby ste chceli niečo urobiť pre ľudí, tak už to máte dávno prerokované,“konštatoval predseda SaS. Podľa neho je vláda zameraná len na dôchodcov.

Do lavíc zasadne vyše 740.000 žiakov základných a stredných škôl
Školy otvoria svoje brány pre približne 528.000 žiakov základných škôl a okolo 214.000 žiakov stredných škôl. Do lavíc si prvýkrát sadne aj vyše 62.000 prváčikov základných škôl. TASR o tom informovalo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a... Čítať ďalej
02 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Seniori nežijú na úkor mladých

„Predseda SAS Gröhling prerazil dno, keď kritizoval vyplatenie plnohodnotných 13. dôchodkov slovenským dôchodcom. SaS nielenže spolu s Matovičom, Hegerom a Ódorom na dôchodcov absolútne kašľali, ale dnes ešte Gröhling povedal, že dôchodcovia vraj dostali 13. dôchodky na úkor mladých ľudí! Dôrazne to odmietam! Smer a aj ostatné koaličné strany jasne deklarovali, že 13. dôchodky sú našou spoločnou prioritou, dôchodcovia si ich plne zaslúžia za to, čo spravili pre budovanie Slovenska, a preto sme ich aj doručili,“ konštatuje v statuse Kamenický.

Ich SNP nezaujímalo

„Plne rozumiem, že Gröhlinga v pozícii ministra školstva nikdy nezaujímalo národné povedomie žiakov a že jeho predstavy o tom, čo sa majú naše deti učiť, sa od tých našich diametrálne líšia,“ reaguje Kamenický na Grőhlingovu kritiku výdavkov na oslavy sviatku sv. Cyrila a Metoda a 80-teho výročia Slovenského národného povstania.

Kde boli tí ich odborníci?

„Gröhling hovoril o „odborníkoch" SaS, ako vraj oni jasne vedia, čo dnes treba so Slovenskom robiť. Akurát zabudol na to, že mal šancu vo vláde, ktorej bol súčasťou a buď nič neurobili, alebo zničili všetko, čo sa len dalo. Gröhling nemá právo hovoriť o konsolidácii, lebo aj on prispel k tomu, že sme zdedili najhoršie verejné financie v EÚ.  Pravda vyzerá totiž trochu inak, ako to dnes prezentoval predseda SaS,“ myslí si Kamenický.

Potomok účastníka SNP z Moskvy pre HD: Nezabúdajte na svoju históriu (VIDEO+FOTOGALÉRIA)
Na Slovensku mnohí mladí ľudia vnímajú SNP už len ako príležitosť na oddych, v Rusku a Bielorusku je táto udalosť stále živou súčasťou histórie. Dokazujú to potomkovia účastníkov SNP z týchto dvoch krajín, ktorí Slovensko 30. augusta navštívili na... Čítať ďalej
01 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Ako teda vyzerá pravda

Po bývalej vláde na Slovensku zostalo 20.000 mŕtvych na covid, na okraj odstrčení a na kolená zrazení dôchodcovia, extrémny verejný dlh navýšený o 24 miliárd eur, rozvrátený právny štát a čierna diera v rozpočte Slovenskej republiky! Pán Gröhling, preto nám radšej neraďte a verejne sa prihláste k tejto vizitke Vašej práce za posledné roky,dáva Kamenický tip bývalému ministrovi školstva, dnes predsedovi SaS.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik