Milióny eur tečú potrubím! Taraba zasahuje!
02 | 09 | 2024 I Bari Zajačková/ tasr

Minister životného prostredia (MŽP) SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a predseda Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR Ľubomír Andrassy sa zhodli na tom, že je potrebné určiť povinnosti a smerovanie vodárenských spoločností. Informoval o tom v pondelok odbor komunikácie rezortu.
        

Taktiež sa zhodli na tom, že súčasný systém vo vodárenských spoločnostiach je neudržateľný, keďže vodárne bojujú s miliónovými investičnými dlhmi. "Preto štát musí prijať konkrétne a účinné opatrenia, aby mal pod kontrolou nielen to, ako vodárenská infraštruktúra funguje, ale aj to, ako sa v rámci týchto spoločností využívajú štátne, verejné, ale aj európske zdroje. Konkrétne riešenia predstavíme v novej legislatíve a predložíme ich na schválenie vládnemu kabinetu," vysvetlil Taraba.
        

Andrassy na rokovaní informoval Tarabu, že na najbližšie rokovanie vlády predloží rozsiahlu správu o výsledkoch kontroly vo vybraných vodárenských spoločnostiach, a to aj s konkrétnymi odporúčaniami na zlepšenie situácie.
        

NKÚ informoval 23. augusta o výsledkoch kontroly, ktorá bola zameraná na hospodárenie vodárenských spoločností na Slovensku. Vyplynulo z nej, že pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca takmer tretina pitnej vody. Stav vodárenskej infraštruktúry je nevyhovujúci a dostáva sa na kritickú úroveň, pričom vodárenským spoločnostiam rastie investičný dlh.

Výročie prijatia Ústavy SR: Čo by v nej zmenil Rudolf Huliak (VIDEO)
Deň Ústavy, 1. september je každoročne dňom, kedy Národná rada SR otvorí svoje brány aj občanom, aby sa mohli nie len prejsť chodbami parlamentu, ale aj stretnúť a porozprávať s volenými členmi zákonodarného zboru. Bol pri tom aj Hlavný denník. Náš... Čítať ďalej
02 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik