Krescanko Dibáková sa vracia! Bude konkurovať Hanzelovej?
02 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Moderátorke Jane Krescanko Dibákovej na jar zrušili diskusnú reláciu Na hrane – koaliční politici odmietali chodiť do tejto relácie. Krescanko Dibáková sa ani len nesnažila tváriť, ako nestranná moderátorka. Televízia, aj moderátorka to „uhrali“ na odchod z TV JOJ a potrebu posunúť sa v kariére niekam inam. Dnes už je jasné, kde. Krescanko Dibáková bude „sedieť“ v jednej redakcii, ako Zuzana Kovačič Hanzelová, informuje časopis Šarm.

Po určitej pauze Krescanko Dibáková prijala ponuku z denníka SME, kde podľa vlastných slov získala pocit prijatia. Aj tu bude robiť rozhovory s politikmi, rozhodne však nebude konkurenciou pre Zuzanu Kovačič Hanzelovú a jej Rozhovory ZKH. Dibáková síce netrénovala skok do reči politikom na obrazovkách, zato sa rozhodla urobiť si doktorát na Paneurópskej vysokej škole.

Na hrane skončila v apríli

Začiatkom apríla Krescanko Dibáková s nostalgiou konštatovala, že v TV strávila viac, ako 20 rokov, no nastal čas v dobrom sa rozlúčiť. Bola aj ďakovačka za podporu a možnosť rastu, ale aj za príležitosť v relácii Na hrane konfrontovať politikov. Tých zo súčasnej koalície aj bez toho, aby sa v štúdiu cítili pohodlne.

"Jana Krescanko Dibáková bola dlhé roky rešpektovanou politickou moderátorkou a tvárou televízie JOJ. Kvôli neochote politikov diskutovať v relácii Na hrane TV JOJ, ktorá sa začala v poslednom období objavovať a ohrozila samotnú reláciu, sa po vzájomných rozhovoroch s vedením spravodajskej redakcie rozhodla ukončiť svoje pôsobenie v televízii. Je nám to veľmi ľúto. Jane Dibákovej želáme v jej ďalšom pôsobení veľa úspechov a ďakujemem" vyjadrila sa televízia JOJ na sociálnej sieti.

Za odchodom Krescanko Dibákovej nie je IBA únava. Televízia JOJ sa vyjadrila
Z televízie JOJ odchádza dlhoročná moderátorka Jana Krescanko Dibáková. Svoj odchod oznámila na sociálnej sieti s tým, že si veľmi potrebuje oddýchnuť. K jej odchodu sa vyjadrila aj televízia JOJ a nie je za ním IBA únava. "Vo štvrtok, tak trochu... Čítať ďalej
07 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Návrat chystala už v auguste

Detaily svojho nového angažmánu ešte pred mesiacom tajila, Dibáková naznačila, že zostáva verná žurnalistike. „Mala by som robiť niečo podobné, čo som robila doteraz," uviedla. Jej oddanosť novinárskemu remeslu je zrejmá z jej slov: „Milujem novinárčinu a bolo by mi veľmi zaťažko odísť z mediálneho sveta."

Cítila sa prijatá

„Dostala som niekoľko ponúk a veľmi som sa tešila, že jedna z nich bola aj z denníka SME. Považujem ho za seriózne médium a má dlhoročnú tradíciu. Potešilo ma, že o moju prácu prejavili záujem, a keď som bola v redakcii, tak som mala pocit prijatia. Odrazu sa mi zdalo, že je to správne rozhodnutie," prezradila Krescanko Dibáková.

Nástup do Arény

„Budem sa pokúšať robiť to, čo som robila v minulosti v televízii JOJ - to znamená rozhovory a diskusie. Relácia nesie názov Aréna s Janou Krescanko Dibákovou. Mala by začať od septembra a v pláne je vysielať ju niekoľkokrát týždenne,"objasnila pre Šarm „novopečená“ kolegyňa ZKH.

Odpadnete! Dibáková chystá veľkolepý návrat
Len pár mesiacov po odchode z televíznych obrazoviek sa obľúbená moderátorka Jana Krescanko Dibáková (41) chystá podľa informácií, ktoré priniesol denník Plus jeden deň, na veľký comeback. Najnovšie informácie o jej nových plánoch vás... Čítať ďalej
06 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Nebudú si konkurovať

Krescanko Dibáková hovorí, že aj keď jej relácia bude na podobný spôsob, ako sú Rozhovory so ZKH, no „do kapusty si nepolezú“. Tém a priestoru pre video obsah je podľa nej toľko, že zvládne aj viacerých ľudí. Dáva tým tušiť, že SME sa svojho aktivizmu v politickej oblasti len tak ľahko nevzdá.

Čo robila doteraz?

Krescanko Dibáková síce nežiarila na obrazovkách, no so založenými rukami rozhodne nesedela. Okrem iného pre projekt poručíka Púchovského Hoaxy a podvody moderovala diskusiu s Táňou Pauhofovou. Navyše si na Paneurópskej vysokej škole ide spraviť „malý doktorát“ – dala sa na rigorózne konanie v odbore žurnalistika.

„Témou sú politické zásahy do slobody médií,"uzavrela moderátorka, ktorej prístup ku slobode médií je jasný z čias, kedy si ju pamätáme, ako veľmi rýchlo vedela umlčať politika s pre ňu nepohodlným názorom.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik