Slovenskí hokejisti to dokázali! Zvíťazili aj v treťom dueli
01 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Slovenskí hokejoví reprezentanti postúpili na ZOH do Milána a Cortiny d'Ampezzo. V rozhodujúcom zápase na finálovom turnaji olympijskej kvalifikácie v Bratislave zdolali Kazachstan 3:1 a bez straty bodu sa stali víťazmi D-skupiny.

Do Talianska sa kvalifikovali okrem hráčov SR aj Dáni a Lotyši, ktorí uspeli vo svojich kvalifikačných skupinách. ZOH sa uskutočnia od 6. do 22. februára 2026 a dvanástku účastníkov tvoria okrem troch úspešných kvalifikantov Kanada, Švédsko, Švajčiarsko, Fínsko, Česko, Nemecko, USA, Rusko a domáce Taliansko. Ak vo februári Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) predĺži Rusku zákaz štartu pre inváziu na Ukrajinu, na hrách bude štartovať aj najlepšie mužstvo z druhých miest v kvalifikácii. Tým je o skóre Francúzsko.

Pre slovenských hokejistov to bude siedma účasť na ZOH v hlavnom turnaji, predtým na hrách štartovali v roku 1994 v Lillehammeri, v Turíne 2006, vo Vancouveri 2010, v roku 2014 v Soči, v roku 2018 v Pjongčangu a pred dvoma rokmi v Pekingu. Pod piatimi kruhmi sa predstavili aj v rokoch 1998 v Nagane a 2002 v Salt Lake City, ale do hlavnej časti turnaja nepostúpili.

Gratulácia od prezidenta SR

"Blahoželám slovenskej hokejovej reprezentácii k postupu na Zimné olympijské hry v Miláne 🇸🇰 Hráči sa dokázali spojiť pre úspech reprezentácie bez ohľadu na to, v akých súťažiach hrajú a tým potvrdili, že najväčšou motiváciou je pre nich hrať s dvojkrížom na hrudi pre radosť ľudí na Slovensku," napísal prezident P. Pellegrini.

Výborný úvod

Slováci začali výborne, mali od úvodu prevahu v ofenzíve a to najmä zásluhou dobrého korčuľovania. Prvú šancu zahodil Martin Pospíšil, keď mu v tandeme nechal puk Regenda, ďalšiu mal Hudáček. Ale ani jeden puk neskončil v bránke. Do siete ho dopravil až Lantoši v nasledujúcej presilovke, keď zužitkoval výbornú prácu Hrivíka. Hlavaj mal viac práce až v polovici prvého dejstva, keď predviedol dobré zákroky pri početnej výhode Kazachov. Potom mali viac z hry opäť Slováci a ich prevahu potvrdil v 13. minúte ďalším gólom Regenda.

Opäť skóroval hráč z KHL

Aj v druhej tretine boli Slováci lepší a po piatich minútach mali k dispozícii ďalšiu početnú výhodu. Tú nevyužili, ale ich tlak narastal a v 31. minúte dorazil Liška do siete strelu Sýkoru - 3:0. Hráči Kazachstanu sa do útočného pásma dostávali sporadicky, no v 36. minúte vyšla individuálna akcia Michailisovi a po peknej sťahovačke prestrelil Hlavaja - 3:1.

Pohodlný náskok si už zverenci Craiga Ramsayho v tretej tretine postrážili

Pozorne bránili, hrali jednoducho v obrannom pásme, ale naďalej Kazachom podkurovali aj v ofenzíve. Blysol sa však aj Hlavaj a to najmä po strele Starčenka. Prácu mal aj sedem minút pred koncom, keď hrali jeho spoluhráči v oslabení. Kľúčovými zákrokmi ich však nasmeroval k víťazstvu. To mohol ešte potvrdiť Martin Pospíšil, ktorý unikol obrane súpera, ale v nájazde neuspel.

Slováci zdolali Rakúsko. Konšpirátori z Denníka N sa však NETEŠIA!
Slováci vyhrali nad Rakúskom aj s pomocou hráčov KHL! Šatan sa rozhodol správne, Denník N vylieva kýble špiny! Veď predsa to by bolo také neslovenské, ak by Slováci držali spolu, že? Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom prvom zápase na finálovom... Čítať ďalej
29 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik