Šimečka zúri: Vyzýva Danka, aby sa ospravedlnil
01 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) a podpredseda parlamentu Andrej Danko v relácii STVR O 5 minút 12 uviedol: „Partnerka pána Šimecku a renomovaná tanečníčka? A čo, tanečníčka pri tyči? Videl som niektoré zábery z jej vystúpení, radšej nebudem hodnotiť jej umenie...“

Soňa Ferienčíková je partnerkou predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku. Soňa je zároveň aj matkou dcérky Táne, ktorá má 4 roky. Soňa je tiež slovenská tanečnica, performerka, choreografka, pedagogička a zakladateľka občianskeho združenia BOD.Y. Soňa mala vystúpenie, ktoré šokovalo mnohých, najmä matky. Soňa sa približne pred rokom pre portál Topky vyjadrila, že celý život plánovala, ale príchodom dieťaťa si uvedomila, že sa to úplne nedá. Materstvo vraj doplnilo jej osobnosť. Posúďte sami:

Šimečka vyzýva Danka

"Andrej Danko dnes v televízii označil moju partnerku za "tanečnicu pri tyči". Vyzývam ho týmto na verejné a jasné ospravedlnenie.

A zďaleka nejde len o Soňu. Presne takýmito spôsobmi vyháňate tisícky talentovaných, profesionálne úspešných žien z verejného pôsobenia, a mnohé aj z krajiny. Novinárky, vedkyne, lekárky, učiteľky, mladé študentky aj profesionálky na vrchole svojich síl. Aj prezidentku republiky. Čelia vulgárnemu zhadzovaniu, zosmiešňovaniu, sexistickým poznámkam, útokom na rodinu.

Pokiaľ ide o Soňu, vystupovala v divadlách po celom svete, bola nominovaná na Dosky, jej tvorbou sa slovenská diplomacia chváli v zahraničí - dokonca aj strana Smer priamo na svojom webe, keď ju Ficov minister kultúry v roku 2016 uvádzal v Bruseli ako poprednú slovenskú tanečnicu a choreografku. Z umeleckých grantov, ktoré získava v Európe aj na Slovensku (za všetkých vlád), platí tanečníkov, hudobníčky, osvetľovačov, prenájom divadiel a podobne, všetko riadne vyúčtované a zdokladované.

Pán Danko, ja chápem, že svet kultúry je Vám vzdialený, ale verejne urážať ženy, ktoré sa nemôžu brániť, je ozaj cez čiaru. Brzdite. A ospravedlňte sa," napísal frustrovaný líder PS na sociálnej sieti.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová navštívila Slovenský deň kroja 2024
Ministerka kultúry Slovenskej republiky Martina Šimkovičová, sa dnes zúčastnila na kultúrnom podujatí Slovenský deň kroja 2024, ktoré sa konalo v Banskej Bystrici. Slovenský deň kroja je podujatie plné tradícií, tanca, spevu a krásnych slovenských... Čítať ďalej
01 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik