Rýchla správa! Slovenské letiská museli evakuovať (AKTUALIZOVANÉ)
01 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Pre nahlásenú údajnú bombovú hrozbu evakuovali v nedeľu ráno budovy letísk v Košiciach a Poprade.

Obe letiská o tom informujú na sociálnej sieti. Aktuálne prebieha pyrotechnická prehliadka letísk. Bezpečnostné opatrenia na košickom letisku potvrdila TASR hovorkyňa košickej krajskej polície Lenka Ivanová s tým, že sa týkajú aj ďalších letísk na Slovensku.

Aktualizované 10:5

Letisko Košice je po evakuácii a bezpečnostných opatreniach z nedeľňajšieho rána pre údajnú bombovú hrozbu opäť v plnej prevádzke. Informovalo o tom letisko na sociálnej sieti.
"Po evakuácii budovy terminálu letiska Košice bola vykonaná pyrotechnická prehliadka ukončená o 9.32 h s negatívnym výsledkom. Po vylúčení bombovej hrozby je letisko opäť v plnej prevádzke," uviedlo letisko. Oznámilo tiež meškanie plánovaného letu do Londýna s odletom o 9.55 h.

Pre nahlásenú údajnú bombovú hrozbu evakuovali a uzavreli v nedeľu aj letisko v Poprade. Bezpečnostné opatrenia realizovali taktiež na bratislavskom letisku.
 

10:30 "Na letiskách v SR bola nahlásená bomba, preto je aktuálne Letisko Poprad-Tatry uzavreté, cestujúci sú evakuovaní a prebieha kontrola terminálov, ako aj administratívnych priestorov," uviedlo popradské letisko. Informovalo zároveň, že pravidelná linka z Popradu do Londýna s príletom o 9.45 h a odletom 10.25 h bude pravdepodobne z tohto dôvodu meškať.

Po nahlásení bombovej hrozby evakuovali aj budovu terminálu letiska Košice. "V týchto chvíľach prebieha pyrotechnická prehliadka letiska. Najbližší odlet do Londýna plánovaný na 9.55 bude pravdepodobne omeškaný," informovalo košické letisko.

Evakuáciu a pyrotechnickú prehliadku letiska v Košiciach potvrdila za košickú krajskú políciu jej hovorkyňa. Bezpečnostné opatrenia potvrdila aj prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Oznámenie o údajnej hrozbe prijali v Bratislave.

Bezpečnostné opatrenia zahŕňali aj bratislavské letisko. "Z dôvodu nahlásenia hrozby bola na letisku vykonaná pyrotechnická prehliadka zo strany polície bez potreby evakuácie terminálu a obmedzenia leteckej prevádzky," uviedla pre TASR hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová.

Taraba sa vyjadril k požiaru nad obcou Pohorelá. Je to produkt dlhoročnej aktivistickej politiky
V piatok poobede bol ohlásený požiar lesa nad obcou Pohorelá (okres Brezno). Zasiahnutá je oblasť lesa v nedostupnom teréne v oblasti vrchu Orlová. Ako informoval Hasičský a záchranný zbor (HaZZ), hasiace práce pokračovali aj v sobotu s tým, že do... Čítať ďalej
01 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik