Legendárny Rusnák umlčal Hašeka: Do nášho hokeja sa nestaraj!
02 | 09 | 2024 I Ivan Mihale

Otázka návratu hráčov z KHL do slovenskej reprezentácie rozdelila fanúšikov na dva názorové tábory. Kým väčšia časť národa by brala hráčov z ruskej ligy „všetkými desiatimi“, druhá skupina je jasne proti tomu, aby obliekali dres s dvojkrížom na hrudi. Legendárny Dárius Rusnák aktuálne poslal kritikom jasný odkaz a vychutnal si aj gólmana Hašeka.

Hráči z KHL sa od konca februára 2022 v národnom drese nepredstavili. Pred MS v hokeji 2023 vedenie národného tímu ich neúčasť odôvodnilo „pokojom na prípravu“. Pred MS v hokeji 2024 zasa zväz zverejnil stanovisko, podľa ktorého „súčasní slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL z rôznych dôvodov – či už zdravotných, osobných, rodinných alebo iných, nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii pre potreby národného tímu“.

Mirovi Šatanovi a jeho tímu sa postupne darí reštartovať hokejové hnutie

V tíme trénera Craiga Ramsayho na finálový turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026 už hráči z KHL figurovali a potvrdili svoju výbornú formu. Dres Slovenska si obliekli Martin Gernát, Mário Grman i Adam Liška. Je potrebné doplniť, že ten kto sledoval zápasy proti Rakúsku, Maďarku a Kazachstanu musí uznať, že trio hráčov z ruskej KHL výrazne dopomohlo k cenným víťazstvám.

Aj Rusnák podporil legionárov z KHL

Téma však neustále vzbudzuje vášne a to najmä za podpory protivládnych a dezinformačných médii, ako sú Denník N a jemu podobné. Ako píše portál Šport24.sk, téma vzbudila vášne dokonca aj medzi hokejistami, bratia Kristián a Martin Pospíšilovci sa s rozhodnutím SZĽH nestotožnili a dokonca hrozili svojou absenciou v mužstve. Nakoniec však predsa len uprednostnili možnosť reprezentovať. Naša veľká hokejová legenda Dárius Rusnák má na situáciu výrazne iný pohľad a hráčov z KHL si zastal.

FOTO TASR - Dano Veselský | Na snímke Dárius Rusnák

"Mňa mrzí, že bratia Pospíšilovci sa takto vyjadrovali, zarazilo ma to. Takéto veci by v jednom mužstve nemali existovať. Ideme reprezentovať Slovenskú republiku, nereprezentujeme Rusko alebo Čínu. Môže to mať zlý dopad na celý tím. Hráči majú potrebnú výkonnosť a potrebné kvality, inak by sa v KHL rozhodne neuplatnili," vyjadril sa v relácii Bez Cenzúry Rusnák, majster sveta z roku 1985.

Hašek je stále pápežskejší, ako pápež

K popredným kritikom v rámci tejto otázky je bývalý český gólman Dominik Hašek. Ten sa už od začiatku vojnovej situácie na Ukrajine netají tým, že mu vyslovene prekáža účinkovanie hráčov z KHL v národných tímoch.

"Šport je súčasťou spoločnosti a nikdy nie je apolitický. Pre Rusko je šport najlepšou reklamou. Ja si myslím, že zásadný problém nie je v hráčoch ani vo zväze, ktorý sa riadi podľa zákonov. Poslanci občanom Slovenska, ale aj Česka dovolili pracovať v Rusku, nezáleží na tom, či je to učiteľ alebo hokejista. Jednoznačne je to problém Slovenska a vašich politikov," nechal sa počuť pred nedávnom Hašek.

Dominik Hašek, zdroj: IG/D.H.

Tvrdý odkaz Hašekovi

Rusnák sa vyjadril i k slovám bývalého českého hokejistu, pričom mu poslal jasný odkaz. "Čo sa týka názorov Dominika Hašeka, ja som mu odkázal, aby nemiešal do športu politiku. Je jasne vidieť, že on chce pokračovať v politickej kariére, preto som mu povedal, aby sa staral do politiky a hokej nechal na iných. Som rád, že aj u nás sa situácia zmenila a môžu reprezentovať aj chlapci z Ruska,“reagoval Dárius Rusnák.

Slováci zdolali Rakúsko. Konšpirátori z Denníka N sa však NETEŠIA!
Slováci vyhrali nad Rakúskom aj s pomocou hráčov KHL! Šatan sa rozhodol správne, Denník N vylieva kýble špiny! Veď predsa to by bolo také neslovenské, ak by Slováci držali spolu, že? Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom prvom zápase na finálovom... Čítať ďalej
29 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik