TOTÁLNY EXTRÉM NÁS ČAKÁ ZAČIATKOM SEPTEMBRA! Kedy nastane zmena?
31 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

Na prelome augusta a septembra nás čakajú väčšie horúčavy, ako sa pôvodne očakávalo. Počasie, ktoré nás na začiatku septembra čaká bude nezvyčajné, až extrémne.Kedy nastane zmena?

Prázdniny ukončí doslova tropický víkend. Teploty by po oba dni mali vystúpiť až k hranici +35 °C.

„V priebehu zajtrajšieho dňa by sa v horských oblastiach mala v oveľa väčšej miere vytvárať kopovitá oblačnosť a hrozia početnejšie búrky z tepla, ktorý by mohli byť aj nebezpečnejšie. Hrozí totiž opäť to, že búrky budú stacionárnejšie, čo môže prinášať prívalové zrážky,“ uvádza iMeteo.sk.

Bude to extrémne!

„Predpoveď počasia naznačuje, že začiatok nového týždňa bude na našom území ešte teplejší, ako sa pôvodne očakávalo. Zintenzívni sa príliv teplejšieho vzduchu a vzduchová hmota by mala byť suchšia, čo spôsobí, že vzduch sa môže ohriať ešte výraznejšie,“ uvádza server podľa portálu Dnes24.

Až do stredy by mohli teploty prekonávať hranicu +35 °C. Navyše, v najteplejších oblastiach západného Slovenska hrozí, že sa teplota môže dostať až k hodnote okolo +37 °C.

Kedy sa konečne ochladí?

„Na obzore je však už aj ochladenie a koniec týchto mimoriadnych horúčav a suchého počasia. Predbežne to vyzerá tak, že k zmene počasia dôjde najskôr v druhej polovici budúceho týždňa, predbežne v piatok,“ píše portál.

Podľa iMeteo.sk by mali prísť búrky a následne by sa malo pomaly ochladzovať. Už budúci víkend by mali teploty klesnúť pod 30 stupňov a postupne sa zrejme ochladí pod hranicu +25 °C.

Blaha v Prahe! ANTIGLOBSEC PRÁVE ZAČÍNA! TOTO IDEME UKÁZAŤ
"Som v Prahe, o chvíľu začne konferencia AntiGlobsec," informuje na sociálnej sieti Telegram europoslanec Ľuboš Blaha (SMER - SSD). Blaha píše, že je úprimne hrdý na to, že Globsec už neorganizuje tie svoje militaristické cirkusy v Bratislave,... Čítať ďalej
31 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik