PRIESKUM! SLOVÁCI SA VYJADRILI K POUŽÍVANIU MOBILNÝCH TELEFÓNOV NA ŠKOLÁCH
31 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Približne tretina Slovákov preferuje úplný zákaz používania mobilných telefónov v priestoroch základnej školy (ZŠ), a to aj mimo vyučovacích hodín. Rovnaká časť populácie by súhlasila s tým, aby sa mobilné zariadenia mohli využívať pred a po vyučovaní, a ďalšia sedmina populácie by súhlasila, aby mobily mohli byť používané aj počas prestávok. Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke 1000 respondentov realizovala agentúra Go4insight na prelome júla a augusta tohto roka. TASR o tom informoval Rastislav Kočan z agentúry.

"Len desatina populácie má úplne opačný názor, mobily by sa podľa nich mali v školách aktívne používať, a to aj počas vyučovania ako súčasť vyučovacieho procesu, napríklad ako prostriedok na vyhľadávanie informácií," konštatuje prieskum.

Na pôde stredných škôl je úplne proti používaniu mobilov podľa prieskumu šestina populácie

Tretina populácie preferuje obmedzené používanie mobilných telefónov v škole limitované na využívanie iba pred vyučovaním a po jeho skončení. Ďalšia štvrtina je za to, aby študenti mohli používať mobily aj počas prestávok. Naopak, približne šestina populácie by bola aj za aktívnejšie zapojenie využívania mobilných telefónov do procesu vyučovania.

Prieskum ukázal, že najväčšie rozdiely v pohľade na používanie mobilov počas pobytu v škole majú medzi sebou ľudia v rôznom veku. "Čím je človek starší, tým má vyššiu tendenciu preferovať úplný zákaz používania mobilov počas pobytu v škole. Ale dokonca aj medzi mladými ľuďmi do 24 rokov je približne polovica toho názoru, že mobily by mali byť na základných školách buď úplne zakázané, alebo ich použitie by malo byť limitované len na čas pred alebo po vyučovaní," usúdil Kočan.

Matovičovo hnutie sa rúca! Natrel Krúpu a Naďa
Hnutie Igora Matoviča už opustili mnohí. Medzi nimi György Gyimesi, ktorý prešiel k Maďarskej Aliancii, Eduard Heger, Jaroslav Naď založili novú stranu Demokrati a medzi prvými odišiel Juraj Krúpa do SaS. Aktuálne definitívne odchádza aj poslanec... Čítať ďalej
31 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik