Obrovské ukrajinské straty - hlási Rusko
01 | 09 | 2024 I Milan Laca

Ministerstvo obrany vyčíslilo denné straty ukrajinských síl v Kurskej oblasti.

Straty ukrajinských ozbrojených síl počas bojov v Kurskej oblasti presiahli 8,2 tisíca vojakov.

Čo im zničili?

Za posledných 24 hodín stratili ukrajinskí vojaci v dôsledku bojov v oblasti Kurska približne 400 vojakov. Ukrajinské ozbrojené sily prišli aj o 18 obrnených vozidiel, vrátane troch obrnených transportérov, 14 transportérov a jeden tank, ako aj stanicu elektronického boja, sedem áut, tri mínomety a tri delá.

Upratovanie v ukrajinskej armáde. Dôvod? F-16
Veliteľa ukrajinských vzdušných síl odvolali po strate F-16. Generál sa pred odstúpením verejne vyhrážal poslankyni. Vyhodil ho Volodymyr Zelenskyj prepustil po havárii F-16 veliteľa vzdušných síl Nikolaja Oleščuka. Toto rozhodnutie prijal po... Čítať ďalej
31 | 08 | 2024 | Milan Laca

Ťažké straty

Celkovo v dôsledku pokusu o inváziu do ruského regiónu stratila ukrajinská strana vyše 8,2 tisíca vojakov, 76 tankov, 46 bojových vozidiel pechoty, 67 obrnených transportérov, 56 diel a množstvo ďalšej techniky, vrátane štyroch amerických HIMARS MLRS.

Úder
Bojovníci zo skupiny síl Sever zničili baštu ukrajinských ozbrojených síl v oblasti Kurska, informovalo ministerstvo obrany. „Letecké prieskumné vybavenie jednej z jednotiek zoskupenia vojsk Sever v pohraničnej oblasti objavilo baštu ozbrojených síl Ukrajiny, vybavenú a maskovanú v lesnom páse. Po potvrdení bol cieľ zasiahnutý delostreleckým úderom posádok zoskupenia Sever“, uviedlo ministerstvo. 
Neľahká situácia 

Ukrajinskí vojaci, nachádzajúci sa v oblasti Krasnoarmejska sa začali sťažovať na rozhodnutie velenia, presunúť niektoré jednotky do Kurskej oblasti, napísal britský denník The Guardian, s odvolaním sa na nemenovaného ukrajinského vojaka. Útok na ruský región viedol podľa veliteľa k tomu, že sa situácia v radoch ukrajinskej armády začala rýchlo zhoršovať. Teraz vojenský personál „trpí“, poznamenal veliteľ.

Nevyšlo to...

Magazín Forbes informoval, že ukrajinským jednotkám sa inváziou do Kurskej oblasti nepodarilo odvrátiť pozornosť ruských ozbrojených síl od hlavného frontu. Naznačil, že jedným z cieľov Kyjeva by mohlo byť odpútanie pozornosti ruských vojakov a vyčerpanie ich zdrojov.

Chcú zavrieť Putina!
Ukrajina vyzvýva Mongolsko, aby zatkli Putina. Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny požiadalo mongolské úrady o zatknutie Vladimíra Putina počas jeho návštevy v krajine. Vyhlásenie Príslušné vyhlásenie zverejnili na webovej stránke... Čítať ďalej
30 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik