Matovičovo hnutie sa rúca! Natrel Krúpu a Naďa
31 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

Hnutie Igora Matoviča už opustili mnohí. Medzi nimi György Gyimesi, ktorý prešiel k Maďarskej Aliancii, Eduard Heger, Jaroslav Naď založili novú stranu Demokrati a medzi prvými odišiel Juraj Krúpa do SaS. Aktuálne definitívne odchádza aj poslanec Národnej rady (NR) SR Viliam Tankó, ktorý bude pôsobiť ako nezaradený poslanec. Matovičovo hnutie sa rúca a ozval sa. V príspevku na sociálnej sieti natrel Juraja Krúpu a Jaroslava Naďa. Takto to bolo!

Podľa Tankóa je v hnutí cítiť napätie a aj medzi sympatizantmi. 

Nič nasilu nie je dobré, myslí si Igor Matovič, ktorý reaguje na situáciu v hnutí.

Jeho príspevok preberáme v plnom znení.

Viacerí mi píšete, aby som nejako zabránil progresívnymi médiami avizovanému odchodu našich poslancov k Demokratom.

Nebudem to robiť, prepáčte. Nikdy som žiadneho poslanca ani poskankyňu neprehováral, keď sa rozhodli odísť. Respektíve, ani som ich neprehováral, keď sa len rozhodovali. Vždy som to nechal na ich vlastné svedomie, lebo tak si myslím, že je to najlepšie.

Krúpa je arogantný lenivec a ožran

Áno, mnohým ľuďom sú takéto prebehlíctva odporné. Áno, nie je to dobrý pocit, ak si o vás verejne obtiera pysk niekto ako Krúpa a spol. Arogantný lenivec a ožran, ktorý vulgárne útočil na naše poslankyne či poslancov na klube. Keď takýto bezcharakter od vás oddíde, tak vlastne máte radosť a všetci si vydýchnu. To, že on svoj prestup k povalačom demokratických vlád zobchoduje za výrazne lepšie miesto na kandidátke, je už jeho svedomie či nesvedomie. (Keď sa pýtate ako sa taký psychoš mohol dostať na našu kandidátku, tak, bohužiaľ, stalo sa. V posledný deň tvorby kandidátky nás Jaro poprosil, či by sme Krúpu, za ktorého sa zaručil, nevedeli posunúť trochu vyššie. Posunuli sme. Nikto však nepočítal s tým, že vyhráme voľby … a tak sa z neho stal poslanec, prepáčte.)

Je však zaujímavé, že nikdy nikto od nás neodchádza v čase, keď sa nám darí. Vtedy nevidíte žiadnu nespokojnosť, žiadne sťažnosti

Vo chvíľach, keď je ťažko, sa však charatery začnú vždy hemžiť. A naše hnutie ťažké obdobie zažíva. Vládna mafia sa de facto dohodla s opozíciou a ich médiami, že nás úplne vytlačia na okraj - lebo veľmi dobre vedia, že JEDINÉ hnutie, s ktorým by sa nikdy nedali dohodnúť korupčné špinavosti na úkor ľudí, sme my. Vadíme všetkým, a preto tá všemožná snaha o naše zničenie.

Vyhrali sme voľby a tou chvíľou sa prirodzene spojili. Jedni podlo proti nám štvali ľudí, lebo na nich doliehala spravodlivosť za ich zločiny. Druhí podlo proti nám štvali ľudí, lebo sme si vraj dovolili prekaziť ich plán na konečne tú správnu liberálno-progresívnu vládu … a mafiánske či progresívne médiá proti nám podlo štvali ľudí, lebo ich mecenáši si to priali. Spojili sme všetkých.

… a z tisíckrát opakovanej lži za roky lží uhnietli“pravdu”. Všetci spolu, v jednom šíku … až sa všetci spolu spolčili a povalili Edovu vládu … lebo vraj “nebojovala proti mafii a korupcii”, ako ich hovorca Sulík povedal. A povedal tiež, že akákoľvek vláda bez Matoviča bude lepšia. Hmm, vidíme, cítime. Ďakujeme a užívame.

Každý je zlý a kždý ničil hnutie Igora Matoviča

Tak, ako nás systematicky ničili v očiach ľudí, priebežne sa nás snažili (a v tieto týždne mimoriadne snažia) zničiť aj zvnútra. Našim poslancom ťahajú medové motúzy popod nosy, sľubujú lepšie fleky, lepšiu a istejšiu budúcnosť … a my im to ponúknuť nevieme, uznávam.

My sme si nikdy nehľadali ľahšie chodníčky. Keď sme v roku 2009 išli štyria z konca kandidátky SaS, hneď od začiatku sme mali dohodu, že v klube SaS budeme len do konca roka 2010, t.j. čestne vopred, žiadne prospechárske vyvezenie sa na cudzom chrbte. Rovnako sme nikdy nedávali žiadnu ponuku za prebehlíctvo k nám, lebo sa nám také konanie hnusilo a hnusí.

To je celé. Áno, nepasujeme do krámu nikomu, chcú nás preto zničiť za akúkoľvek cenu a akýmkoľvek spôsobom. Zvonku či zvnútra … a ja verím, že naše hnutie to napriek tomu prežije. Áno, možno s menej ľuďmi v ňom, ale s pocitom, že môžete zavrieť oči a nikto vedľa vás nezneužije chvíľu vašej slabosti, aby vám misu hrachu pod nohy nasypal.

Ešte inak - vždy radšej s menej ľuďmi, ale takými, o ktorých sa viete oprieť aj v ťažkých časoch. Tak ako v obyčajnom živote mimo politiky. 

Hlas ľudu: Uf, ešteže to ten Šimečka stihol
Ináč neviem, z čoho by aktuálne ťažil. Iba ak by aj prezidenta alebo premiéra počas osláv vykradli. Ale to by nebolo také smutné. Zvlášť pri Robovi. Má doživotnú rentu, čosi už za tie roky v politike a štvrtom premiérskom kresla nazbíjal. Tam by... Čítať ďalej
31 | 08 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik