PREKVAPENIE Z BRUSELU: Kaliňák prezradil, ako EÚ dáva za pravdu Ficovi! (VIDEO)
01 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Minister obrany SR Robert Kaliňák (SMER-SD) sa priamo z Bruselu vyjadril k tomu, že európska komisia po viac ako roku konečne priznáva to, čo Robert Fico tvrdil už dávno - vojna na Ukrajine nemá vojenské riešenie. 

Ficove "proruské" názory sa stávajú mainstreamom?

"Stanovisko Roberta Fica pred rokom alebo rokom a pol, že vojna na Ukrajine nemá vojenské riešenie, bola označená ako proruská. V tom čase dnes už je to stanovisko komisie," uviedol Kaliňák po skončení neformálneho zasadnutia ministrov obrany Európskej únie (EÚ) v Bruseli. Táto zmena postoja vyvoláva otázky o dôvodoch, prečo EÚ tak dlho ignorovala túto perspektívu.

Minister obrany nešetril kritikou: "Koľko mŕtvych muselo prísť na tomto bojisku, aby sme zistili to stanovisko, ktoré bolo známe už pred rokom?

Nord Stream: Európska bezpečnosť v ohrození?

Kaliňák sa dotkol aj témy útoku na plynovod Nord Stream: "Čo to teda sú za informácie s tým Nord Streamom? Pretože to je európska infraštruktúra a neviem, že by niekto dal zelenú na to, aby sme tolerovali útoky na európsku energetickú infraštruktúru."

Minister varoval pred nebezpečným precedensom: "To nie je možné, že len kvôli tomu, že v tejto chvíli je to nepriateľ nášho nepriateľa podľa stanoviska, sa nám to teraz hodí a ten môže robiť čokoľvek. Tu musia existovať nejaké všeobecné pravidlá."

Naliehavá výzva na mierové rokovania

Kaliňák zdôraznil potrebu intenzívnejších mierových rokovaní: "Dnes sa to k tomu nejako neblíži, preto vlastne ten tlak na tie rokovania musí byť omnoho väčší, a na obidve strany.

Brusel vs. Budapešť: Iné miesto stretnutia

Minister obrany nešetril kritikou ani pri výbere miesta neformálneho stretnutia: "Sedíme dnes v Bruseli. Toto je neformálna rada. Neformálna rada má sedieť v krajine, ktorá má predsedníctvo, to je Maďarsko.

Napriek vážnym témam Kaliňák nezabudol na domáce udalosti: "Chcem veľmi pekne poďakovať za to, že sme si naozaj dôstojne uctili túto pamiatku (SNP) a verím, že do budúcna zavedieme ďalšiu verziu tradícií, kedy sa spoločne budeme takto v Banskej Bystrici pravidelne stretávať."

Minister Šutaj Eštok: CESTA ZA LEPŠÍM SLOVENSKOM VEDIE TENTO VÍKEND CEZ BANSKOBYSTRICKÝ KRAJ
Minister Matúš Šutaj Eštok trávi tento vííkend v Banskobystrickom kraji. Na sociálnej sieti zverejnil fotky oficiálne a jednu v nezvyčajnej situácii. Banskobystrický kraj nám predstavil dôstojnosť osláv SNP - na sviatok v Banskej Bystrici aj v... Čítať ďalej
31 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik