Zomrel bývalý splnomocnenec vlády, smúti aj známy folklórny súbor (FOTOGALÉRIA)
30 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Ešte 29. augusta vo veku 74 rokov svet opustil bývalý splnomocnenec vlády pre rómske komunity, Ľudovít Galbavý. Pôsobil aj ako vysokoškolský pedagóg a tiež vedúci folklórneho súboru Komňackí mládenci v Komjaticiach, kde aj žil. Správu priniesla tamojšia základná škola, reagovali na ňu aj osobnosti pôsobiace v rovnakej oblasti.

Galbavý pochádzal z Komjatíc, študoval na Vysokej škole Zboru národnej bezpečnosti, neskôr právo na bratislavskej Univerzite Komenského. Dlhé roky pôsobil v policajnom zbore na rôznych pozíciách. V rokoch 2009-2010 pôsobil, ako vládny splnomocnenec pre rómske komunity, neskôt, až do r. 2016 pôsobil ako odborný asistent na UKF v Nitre.

Facebook / ZŠ Ondreja Cabana Komjatice
Facebook / Ľudovít Galbavý
Facebook / Ľudovít Galbavý
Facebook / ZŠ Ondreja Cabana Komjatice
Facebook / Vlasta Mudríková
Sústrasť vyjadrila aj základná škola v rodnej obci

„So zármutkom a s bôľom v srdci sme prijali správu, že dňa 29. augusta 2024 nás navždy opustil náš priateľ a dlhoročný predseda Rady školy JUDr. Ľudovít Galbavý, PhD. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine a priateľom. Spomienka na neho zostane v našich srdciach. Nech odpočíva v pokoji…,“lúči sa s Galbavým základná škola Onreja Cabana.

FASCINUJÚCE TURÍNSKE PLÁTNO! Vedci majú nový DÔKAZ
Turínske plátno fascinuje a zároveň máta nielen veriacich už stáročia. Ide skutočne o plachtu, v ktorej bol pochovaný Ježiš? Od osemdesiatych rokov 20. storočia skúmalo Turínske plátno viac ako 170 odborníkov. A dospeli k najrôznejším výsledkom.... Čítať ďalej
30 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ťažko hľadala slová aj Mudríková

„Odpočívajte v pokoji p. Galbavý. S úctou na Vás budeme spomínať, a ďakujem za Váš obrovský prínos v kapele Komňackí mládenci. Budem si pamätať na Vaše slová, ktoré ma vždy zahriali pri srdci, pretože Vaša múdrosť a dobrota z Vás vyžarovali a rozdávali ste všade svojou prítomnosťou pozitívnu náladu. Obdivovala som vždy Vašu rétoriku, a rada som bola vo Vašej prítomnosti, pretože Vaše skúsenosti a rady boli vždy cenné. Ďakujem za všetko,“ napísala na sociálnej sieti Vlasta Mudríková. Tá tiež vyjadrila hlbokú sústrasť nie len rodine, ale aj priateľom – muzikantom, Komňackým mládencom.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik