Plevíková "odkopala" progresívcov. O čo im ide? (VIDEO)
30 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (Smer-SSD) si všíma, že progresívcom nejde ani tak o kultúru, ako o posty, ktoré v rôznych štátom dotovaných fondoch zastávali nominanti z PS. Na sociálnej sieti Plevíková vo svojom statuse píše aj o poslednej tlačovej besede PS, ktorá sa venovala zákonu o mimovládkach s príjmom zo zahraničia, ktorý progresívcom vôbec nie je po chuti.

Zuzana Plevíková za krikom progresívcov nevidí ich obavy o kultúru, či nebodaj právny štát, ale o ich vlastné záujmy. Svedčí o tom aj tlačová beseda, na ktorej Lucia Plaváková (PS) horlila proti zákonu o mimovládkach. Plevíková v statuse upozorňuje, že mimovládnym organizáciám bez politických záujmov takýto zákon nemá prečo prekážať. Poslankyňa nezabudla ani na fakt, že Európska komisia, informovaná prevažne z opozičných kruhov má tiež výhrady proti nášmu zákonu, pričom nevidí problém vo francúzskom zákone, ktorý je ďaleko menej prijateľný. Plevíková z toho všetkého vyvodila záver, že PS ide len o jeho vlastné záujmy.

Problém – vysychajúci príjem

Plevíkovú v jej názore utvrdzuje to, koho progresívci obhajovali na svojich protestoch a tlačových besedách.

„Zvoláva protesty a tlačovky, pretože niežeby im v PSku záležalo napríklad na kultúre a aby bolo dobre občanom Slovenska. Skôr vehementne obraňujú tých, ktorí sú napojení na rôzne fondy a profitujú z peňazí, ktoré prúdia zo štátnej pokladnice. Napríklad ako nadácia dedka M. Šimečku a celej rodiny Šimečkovcov,“ pripomína Plevíková.

Koho PS obraňuje

„Na poslednej tlačovej konferencii Progresívne Slovensko kritizovalo návrh zákona, ktorý by chcel zaviesť, aby ak mimovládna organizácia dostane viac ako päťtisíc eur ročne od darcov zo zahraničia, musela svoju činnosť vykonávať s označením „organizácia so zahraničnou podporou“. Obraňujú mimovládky voči danému zákonu, ktorý slúži na zvýšenie transparentnosti ich finančných tokov. Skôr by som to nazvala tak, že obraňujú v prvom rade tie, ktoré im pomáhajú robiť opozičnú politiku,konštatuje Plevíková a vysvetľuje, že mimovládky, ktoré sa venujú sociálnej pomoci, zdravotnej či sociálnej starostlivosti s takýmto zákonom nebudú mať problém s transparentnejšími informáciami o ich prípadnom financovaní zo zahraničia.

Minister Tomáš BRÁNI zákon o škôlkach: 'Mihál KLAME BEZ HANBY'
V posledných dňoch sa na sociálnych sieťach rozprúdila ostrá debata o rodičovskom príspevku pre rodiny, ktorých deti neboli prijaté do materských škôl. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš sa na sociálnej sieti ohradil voči kritike... Čítať ďalej
30 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Jasný politický zámer

„Naopak, keď sa zrejmá politická mimovládka tvári ako „občianska spoločnosť“ a zapája sa do mobilizačných kampaní, ktoré sa hrajú na apolitické, no v skutočnosti majú jasný politický zámer a označujú, kto je ten najsprávnejší a koho je potrebné vo voľbách zastaviť, tak je skutočne dobré vedieť, kto tieto kampane podporuje a skadiaľ sú financované,“ dopĺňa Plevíková.

Šikana EK

Progresívne Slovensko sa taktiež vyjadrilo, že s týmto návrhom zákona má problém aj Európska komisia. No, samozrejme, že EK by nás chcela za všetko ihneď šikanovať, pretože samotné PSko nám urobilo naozaj krásne meno. Ale, čuduj sa svete, majú tam veru v tej EK dvojaký kilometer, pretože, keď sa zavádzal zákon ohľadne boja proti zahraničnému vplyvu napríklad vo Francúzsku, ktorý by mohol dokonca ohroziť základné slobody občanov, tak o tom bolo a je hrobové ticho,“ prirovnáva Plevíková prístup EK k dvom krajinám.

Prezentujú to cez škodlivý vplyv Ruska

„Ale oni sú tí poslušní pre Brusel a v predstavovaní daného návrhu zákona to zaobalili a prezentovali tak, že to zavádzajú najmä kvôli Rusku a jeho vplyvu cez rôzne organizácie. A zavedené nástroje označili ako nevyhnutné, užitočné a všeobecne potrebné. Nezabudnime ani na to, že priekopníkom v označovaní mimovládok ako „zahraničný agent“ sú Spojené štáty americké so svojím zákonom FARA. Ale o tom je radšej tiež ticho,“ poznamenáva poslankyňa.

Prečo ten progresívny hluk

„Takže kde vidí v skutočnosti problém Progresívne Slovensko? Väčšina členov PSka pochádza z prostredia a má silné napojenie na mimovládne organizácie, a teda tento zákon ohrozuje v prvom rade ich vlastné záujmy. Preto ten hluk, preto tie tlačovky a preto toľko plaču. Lebo odrazu všetko čo sa im tolerovalo, tak sa už tolerovať nebude. Im nejde o žiadne vyššie dobro, im ide iba o ochranu svojich ľudí, ktorých majú okolo seba...,“ uzatvára Zuzana Plevíková.

Hlas ľudu: Progresívne šerblíky miešajú nové hovienko
Veď čo iné by ste od nich čakali. Na čo ich ľudia vymysleli? No na hovno. Tentoraz však nejde o miešanie tradičného hovna, ktoré s rôznymi príchuťami servírujú deň čo deň. Veď vždy sa nájde zopár sprostých, čo im to nechutné žrádlo zožerú.... Čítať ďalej
28 | 08 | 2024 | Mária Škultétyová

Čo o zákone hovorí PS

Koalícia chce najnovšie zobrať peniaze tým, ktorí pomáhajú najzraniteľnejším ľuďom. Neziskovým organizáciám chcú zrušiť 2 % z daní pre právnické osoby. Deťom s rakovinou, Plamienok či Depaul. Tieto organizácie suplujú štát tam, kde po rokoch Ficových vlád na plnej čiare zlyháva. A oni ich chcú zlikvidovať. Potrebujú zakryť svoje problémy, preto útočia na občiansku spoločnosť. Po vzore Orbána chcú nálepkovať mimovládne organizácie a trestnoprávne postihovať tie, ktoré sa “politicky angažujú”. Rozdeľovať ich na dobré a zlé. Len dúfajme, že o tom nebude rozhodovať Štefan Kuffa,“ píše PS na svojej stránke. Tlačovú besedu PS si môžete pozrieť tu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik