Gyimesi natočil video. Varuje, že nie je vhodné pre útlocitných (VIDEO)
30 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Pre opozíciu je Rusko zakázanou krajinou. Na ten smer sa ani len hľadieť nepatrí, nie to ešte navštíviť ju. A práve to „si dovolil“ podpredseda Maďarskej Aliancie Győrgy Gyimesi. Ten po návrate z Moskvy natočil hneď niekoľko videí. V jednom poukázal na to, ako „fungujú“ sankcie a v druhom vyvracia mýtus o neskutočne zbedačenom sortimente už pár kilometrov za Moskvou.

Hoci na Slovensku sme kŕmení informáciami o odchode všetkých veľkých firiem z ruského trhu, Gyimesi z Moskvy priniesol celkom iné zábery. Autá, ako v našich luxusných predajniach a hamburgery známeho rýchloobčerstvenia hovoria za všetko. Po zverejnení tohto videa sa na neho zosypali argumenty, že toto funguje možno v Moskve, v ďalšom videu z Kamčatky preto ukazuje, že aj osemtisíc km od Moskvy si môžete kúpiť rovnakú drogériu, akú poznáme z našich predajní. Upozorňuje, že všetci tí, ktorí nám hovoria o potrebe sankcií veselo obchodujú po celom Rusku. Pripomína, že cestu do Ruska, ktoré ekonomicky rastie, by si mali urobiť čelní európski predstavitelia. To preto, aby pochopili, koho tie sankcie zasahujú.

„Fungujúce“ sankcie

Z propagandistických médií na Slovensku už dva a pol roka počúvame, ako všetky západné firmy z Ruska hromadne odišli. Gyimesi však toto tvrdenie vyvracia. Nie slovami, lež prechádzajúc sa pomedzi nablýskané autá luxusnej značky.

„Tí istí Nemci, ktorí nám hovoria, že sa máme odrezať od ruského plynu a od ruskej ropy, že sú to krvavé ruble, tak pre nich zarábať v Rusku krvavé ruble je úplne v poriadku,“ konštatuje Gyimesi. Ten tiež hovorí, že je len veľmi málo firiem, ktoré reálne opustili ruský trh. Ako príklad uvádza známe rýchloobčerstvenie, ktoré len zmenilo názov a na ruskom trhu nepôsobí pod svojou pôvodnou značkou. Gyimesi s kamerou zabehol aj do jednej z prevádzok, kde sa schuti zahryzol do cheesburgeru, aby skonštatoval, že chuť je úplne rovnaká.

Plevíková "odkopala" progresívcov. O čo im ide? (VIDEO)
Poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (Smer-SSD) si všíma, že progresívcom nejde ani tak o kultúru, ako o posty, ktoré v rôznych štátom dotovaných fondoch zastávali nominanti z PS. Na sociálnej sieti Plevíková vo svojom statuse píše aj o poslednej... Čítať ďalej
30 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Rozprávka pre progresívcov

„A teraz si predstavte, že vlastníte miliardovú firmu, máte tu stomiliónovú investíciu a len tak z ničoho nič tu všetko necháte – nehnuteľnosti, personál, svoje know-how. Tomu môže uveriť len progresívec a možno ešte niekto v Denníku N. Ale zdravý človek určite nie,“ hovorí Gyimesi, podľa ktorého akonáhle sa skončia sankcie, aj rýchloobčerstvenie dostane späť svoj vzhľad.

Veď dobre, to je Moskva...

Gyimesi sa už stretol aj s argumentom, že takto to vyzerá maximálne pár kilometrov za Moskvou. Pár kilometrov za ňou už nič nie je. V ďalšom videu sa teda rozhodol ukázať, ako to „nič“ vyzerá povedzme na Kamčatke – osemtisíc kilometrov od Moskvy.

„V obchodoch s potravinami nájdete všetko, až po luxusné veci,“hovorí politik do záberov na plné regále. Pokračuje známym výrobcom pracích práškov a čistiacich prostriedkov, ktorý svoje aj u nás chronicky známe výrobky ponúka aj v Rusku – či ide o prášok na pranie, alebo o čistič wc. Gyimesi video dopĺňa informáciou, že rovnako je to so všetkými európskymi, či americkými značkami.

... A Rusko rastie

„Viete, to sú tie krajiny, ktorých reprezentanti v bielych košeliach nás rozžhavení do červena nútia sankcionovať Rusko dúfajúc, že tým zničia ruskú ekonomiku. Ľudia, ruská ekonomika rastie tempom 5 percent,“ konštatuje Gyimesi ukazujúc dôkaz z obchodov, kým ľudia u nás reálne pociťujú pokles životnej úrovne.

Maďari upozornili na obrovské EURÓPSKE POKRYTECTVO. Vy nesmiete, my môžeme!
Európske pokrytectvo. Vy nesmiete, my môžeme! Maďarský minister zahraničia hovoril o nákupe ruskej ropy krajinami EÚ cez Indiu. Pokrytci! Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szíjjártó obvinil väčšinu krajín EÚ z tajného nákupu ruskej ropy... Čítať ďalej
30 | 08 | 2024 | Milan Laca

Prečo tam šiel?

„No a ešte jedna vec. Túto cestu som nemal absolvovať ja. Mala by to byť cesta Ursuly von der Leyen, Macrona, Joea Bidena a všetkých tých vojnových štváčov naklonených zbrojeniu, ktorí napriek všetkým racionálnym argumentom nechávajú Európu krvácať a stavajú ju do zraniteľnej pozície,“ uzatvára druhé video Gyimesi slovom „Budíček!“

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik