Dostali ho! Zadržali muža, ktorý vykradol dom Vladimíra Strmeňa
30 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

Banskobystrickým kriminalistom sa podarilo zadržať 30-ročného páchateľa, ktorý vykradol 29. augusta počas celonárodných osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici dom jedného z posledných žijúcich priamych účastníkov Povstania, 96-ročného Vladimíra Strmeňa.

Muž s bohatou trestnou minulosťou sa k skutku priznal. Informoval o tom v piatok minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a zástupca riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Jozef Môcik.

"Pri krádeži, ku ktorej došlo včera (29. 8.) v popoludňajších hodinách, boli odcudzené rôzne veci, prsteň, medaily hodnotné pre pána Strmeňa a finančná hotovosť vo výške 200 eur. Na základe kamerových záznamov, ktoré boli stiahnuté v blízkosti miesta spáchania činu, sa podarilo pracovníkom kriminálnej polície objasniť a stotožniť páchateľa skutku, ktorý bol zadržaný. Na základe priznania tieto veci vydal okrem finančnej hotovosti, ktorú už nemal," uviedol Môcik s tým, že polícia aktuálne vykonáva procesné úkony.

Páchateľ pochádza podľa Môcika z Banskej Bystrice a bol už viackrát súdne trestaný. "Zakaždým išlo o majetkovú trestnú činnosť a už dlhé roky," dodal.

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody.

Prezident Peter Pellegrini túto udalosť v piatok na sociálnej sieti označil za hyenizmus a dúfa, že páchateľa stihne spravodlivý trest.

Krádež v dome vojnového veterána počas dňa odsúdil aj minister vnútra, ktorý zdôraznil, že takéto zbabelé činy nebude tolerovať. Poďakoval banskobystrickým kriminalistom, ktorí v krátkom čase dokázali vypátrať páchateľa.

Európska vojnová jednota sa rúca?
Európski ministri sa nedohodli. EÚ neprijala rozhodnutie o obmedzení úderov ukrajinských ozbrojených síl hlboko do Ruského územia. Otvorená otázka Ministri zahraničných vecí krajín Európkej únie neprijali rozhodnutie o zrušení obmedzení na... Čítať ďalej
30 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik