Útok na Harrisovú z radov Kennedyho: Voľte Trumpa! Demokratická strana zlyhala
29 | 08 | 2024 I Katarína Reiterová

Po tom, ako sa minulý týždeň Robert F. Kennedy ml. vzdal boja o prezidentské kreslo v prospech republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa, prišiel z jeho radov útok na kandidátku Demokratov Herrisovú. Kennedyho riaditeľka prezidentskej kancelárie Amayrillis Foxová odkazuje: Demokratická strana zlyhala.

„Strana, ktorej som verila, už neexistuje,“ hovorí Foxová a prirovnáva voľbu demokratov ku kúpe nekvalitného výrobku s lákavým obalom.

Foxová na sieti X otvorene podporila Trumpa, podľa nej totiž za vlády Joea Bidena padli Spojené štáty až na dno.

„Za vlády Joea Bidena a Kamaly Harrisovej sa do chudoby prepadli desiatky miliónov Američanov, pričom rok 2022 poslal do chudoby viac Američanov ako ktorýkoľvek rok za posledné polstoročie. Za ich vlády bolo uväznených viac Američanov, stali sa z nich bezdomovci, spáchali samovraždu a zomreli na predávkovanie v porovnaní s vládou Donalda Trumpa. Na celom svete zomrelo na následky vojen a násilia o státisíce ľudí viac. Jadrové hodiny sa vlani posunuli bližšie k polnoci ako kedykoľvek od svojho vzniku v 40. rokoch 20. storočia,“ tvrdí Foxová s tým, že prakticky podľa všetkých meradiel vplyvu na každodenný život bežných ľudí Demokratická strana zlyhala.

Foxová: Demokrati len píšu prejavy a ovládajú mainstream

Podľa Foxovej Demokrati vynikajú len v písaní prejavov, marketingu, študovaní každého, kto sa odváži uvažovať o alternatíve a v ovládaní mainstreamových médií, aj domácich spravodajských služieb. „Aj ja som bola celoživotným demokratom, ale pravdou je, že strana, ktorej som verila, už neexistuje. Je to ako hovoriť, že stále veríte Boeingu, pretože v 90. rokoch to bola dôveryhodná značka. Odvtedy boli všetci kľúčoví zamestnanci a súčiastky vymenení za účelom maximalizácie zisku s minimálnym záujmom o ľudí, ktorým slúžia, a s katastrofálnymi výsledkami. Boeing má stále rovnakú značku, rovnako ako demokrati, ale všetko pod kapotou bolo zľavnené a rozbité kvôli osobnému prospechu,“ porovnáva.

Biely dom vyvíjal neprimeraný tlak na Facebook

Foxová ďalej upozorňuje na zavádzajúce heslá kandidátky na prezidenta:„Harrisová hovorí o pozdvihnutí pracujúcich ľudí, a pritom sleduje rekordný prepad do chudoby. Hovorí o demokracii, ale Zuckerberg práve potvrdil, že Biely dom vyvíjal na Facebook neprimeraný tlak, aby cenzuroval americké prejavy. Hovorí o dostupnosti inzulínu, zatiaľ čo potravinárskym spoločnostiam umožňuje masovo tráviť našich ľudí návykovými chemikáliami, ktoré sú v Európe zakázané, a vytvárať tak epidémiu obezity, ktorá tento inzulín následne vyžaduje,“ poukazuje Foxová s tým, že Harrisová síce hovorí o dostupnom bývaní, na druhej strane natlačila stovky miliárd inflačných dolárov, aby poslala zbrane na Ukrajinu, čím spôsobila zvýšenie sadzieb a narušenie dodávateľského reťazca, a následne akútny nedostatok bývania. „Hovorí o možnosti voľby nad vlastným telom, a pritom sa vyhráža, že pripraví Američanov o ich príjem, pokiaľ sa nepodrobia experimentálnej vakcíne, ktorá ani nebráni prenosu,“ vracia sa k povinnému očkovaniu na Covid-19.

Foxová: Harrisovej administratíva vyhodila do povetria Nord Stream

Foxová ďalej útočí na demokratickú kandidátku a vytýka jej sľuby o ochrane klímy: „Jej administratíva vyhodila do povetria plynovod Nord Stream, ktorý vyprodukoval viac emisií, než akákoľvek iná udalosť v nedávnej histórii. Vyzýva k hospodárskemu oživeniu, zatiaľ čo navrhuje kontrolu cien a zdanenie nerealizovaných ziskov, ktoré ochromia inovácie a investície na desiatky rokov,“ varuje riaditeľka ukončenej Kennedyho prezidentskej kampane.

Voliť demokratov je ako kúpiť si nekvalitný výrobok

Voliť demokratov by podľa nej bola rovnaká chyba, ako znovu kúpiť nekvalitný výrobok s pekným obalom. „Kúpiť si raz výrobok na základe lákavého obalu, je pochopiteľná chyba. Ale keby vás potom tento výrobok urobil chorejším, chudobnejším a menej bezpečným, naozaj by vás klamlivá značka presvedčila, aby ste si ho kúpili znova?“ pýta sa Foxová.

„Žiadna vernosť značke nestojí za ďalšie štyri roky cenzúry, chudoby a vojny. Make America Great Again je pre každého Američana, ktorý uprednostňuje svojich blížnych a svoju krajinu pred náklonnosťou k značke strany, ktorá vyžaduje ich slepú lojalitu, zatiaľ čo zlyháva v ich najnaliehavejších každodenných potrebách,“ dodáva na záver Foxová.

Draxler TVRDO odrovnal Naďa a Valášeka. Takýto náklad len tak ľaho nerozdýchajú
Z mŕtvych vstal poľný maršál Naď a rozhodol sa z Povstania si urobiť veľkú letnú tému. Slovenské národné povstanie, ktorého 80. výročie si pripomíname práve dnes, sa stalo jednou z kľúčových a pozitívnych udalostí slovenských dejín. Dva mesiace sa... Čítať ďalej
29 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik