Drlička sa "hrá" na prekvapeného Nostradama
30 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Bývalý šéf SND Matej Drlička opäť prekvapuje svojimi vešteckými schopnosťami. Tentokrát predpovedá búrlivú budúcnosť novej riaditeľke Zuzane Ťapákovej. Divadelné opony sa už chvejú! Zuzana Ťapáková, čerstvá posila z televíznych kruhov, sa odvážila vstúpiť do divadelného "mínového poľa". A kto by iný mohol komentovať túto odvážnu misiu, ak nie náš divadelný guru Matej Drlička?

Drlička v úlohe divadelného Nostradama

"Som trochu prekvapený," vyhlásil Drlička s výrazom mudrca. "Prišlo mi zvláštne, že v tomto bode kariéry je ochotná riskovať svoju reputáciu." Ach, áno, pretože riadiť národné divadlo je očividne kariérna samovražda. Kto by to bol povedal?

SND: Nová aréna gladiátorov?

Podľa Drličku sa Ťapáková môže tešiť na poriadnu "divadelnú šou". "Divadelníci rešpektujú nového štatutára, ale nerešpektujú ministerku Šimkovičovú," prezradil nám náš insider. Vyzerá to tak, že Ťapáková bude musieť balansovať medzi dvoma tábormi ako cirkusový artista na lane.

Prijala som to preto, lebo aj ja mám rada divadlo a bola by som veľmi rada, aby táto inštitúcia fungovala tak, ako má. Verím tomu, že sa sezóna spustí tak, aby sa diváci mohli tešiť z pekných predstavení, povedala Zuzana Ťapáková portálu Pluska.

Štrajky na obzore: Nová módna vlna v SND?

"Budú sa k tomu vyjadrovať aj formou štrajkov," predpovedá Drlička s istotou meteorológa predpovedajúceho dážď v Londýne. Zdá sa, že v SND sa chystá nová sezóna plná dramatických zvratov - a to nielen na javisku!

Slovan spoznal svojich súperov v Lige majstrov
Futbalisti Slovana Bratislava si v hlavnej fáze Ligy majstrov 2024/2025 zahrajú proti Manchestru City, Bayernu Mníchov, Atletico Madrid, AC Miláno, Dinamo Záhreb, Celtic Glasgow, VfB Stuttgart a FC Girona. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Monte... Čítať ďalej
29 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik