Čaputová odignorovala oslavy SNP
29 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

"Som rád, že na oslavách 80. výročia SNP v Banskej Bystrici som si mohol potriasť rukou aj s veľvyslancom Ruskej federácie - bez Červenej armády by sme fašizmus nikdy neporazili," píše Ľuboš Blaha z centra osláv výročia SNP. Zároveň však nerozumie jednému, kde bola exprezidentka Z. Čaputová?

"Nech idú dočerta všetci tí liberálni ťuťmáci, ktorí ešte aj dnes cítia potrebu kopať do Rusov či komunistov - správate sa ako fašisti. Je taký problém vyjadriť úctu našim povstalcom aj sovietskym partizánom? Veď SNP je tým najsilnejším symbolom slovenskej odvahy a suverenity.A je zároveň symbolom mieru. Premiér Robert Fico to povedal úplne presne - Slovensko je mierumilovný národ a vždy sme si len chránili svoje. Aj dnes kričíme MIER a máme na to plné právo," píše slovenský europoslanec Ľ. Blaha s tým, že je načase postaviť sa novodobým fašistom, ktorí nedokážu rešpektovať iný názor a robia všetko preto, aby sa Slovensko stalo len kolóniou západných mocností. "Aj Vojtech Tuka mal rovnaký sen. Odporný sen."

Ľuboš Blaha dnes veniec hrdinom SNP položil v delegácií Národnej rady Slovenskej republiky. Ako prízvukuje, odmietol ponuku klásť vence v delegácii Európskeho parlamentu, ktorú viedol Progresívec Hojsík. "Ten, ktorý opakovane zradil Slovensko. Nech si vence kladie sám, Judáš," doplnil.

Pre nás je na prvom mieste Slovensko

Europoslanec podpredseda strany Smer-SSD, nerozumie však jednej veci. "Zuzana Čaputová ako jediná žijúca ex-prezidentka neprišla na oslavy 80. výročia SNP. Asi dovolenkuje v Tatrách a nechcelo sa jej. Tak radšej zavesila nejakú rýchlo zbúchanú fotečku z dovolenky, čo jej urobil Mr. President Rizman. Trápne. Chápem, že ona radšej podporovala banderovcov a vyznamenávala fašistov a kolaborantov, ale neprísť na 80. výročie SNP  je hanba na sto rokov. Niežeby niekomu chýbala, ale tu ide o princíp."

Prezidenti Ivan Gašparovič ani Rudolf Schuster samozrejme nechýbali

"Lebo sú to štátnici a majú rozmer. Na rozdiel od slniečkarov. je pre mňa cťou, že som si s prezidentom Rudolfom Schusterom mohol podať ruku - obaja sme ľavičiari a SNP je pre každého ľavičiara tým najkrajším sviatkom," myslí si Blaha.

"Je škandál, že Čaputová odignorovala toto nádherné výročie. Ukázala tým pravú tvár progresivizmu - áno, čím ďalej, tým viac sú na nerozoznanie od fašizmu. Ďakujem za prekrásne oslavy 80. výročia SNP. Novinári sa ma pýtali, ktorá osobnosť SNP ma najviac inšpirovala - odpovedal som, Gustáv Husák. Samozrejme, hlboko si vážim osobnosti ako Laco Novomeský, Vlado Clementis či Viliam Žingor. Ale Husák patril medzi hlavných politických lídrov SNP a jeho úloha v SNP asi najlepšie stelesňuje myšlienku vlasteneckej ľavice, " uzavrel svoj status europoslanec za Smer- SSD Ľuboš Blaha.

Draxler TVRDO odrovnal Naďa a Valášeka. Takýto náklad len tak ľaho nerozdýchajú
Z mŕtvych vstal poľný maršál Naď a rozhodol sa z Povstania si urobiť veľkú letnú tému. Slovenské národné povstanie, ktorého 80. výročie si pripomíname práve dnes, sa stalo jednou z kľúčových a pozitívnych udalostí slovenských dejín. Dva mesiace sa... Čítať ďalej
29 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik