Varuje pred treťou svetovou
28 | 08 | 2024 I Milan Laca

"Tretia svetová vojna je bližšie ako kedykoľvek predtým."  

Trump poukázal na hrozbu tretej svetovej vojny v dôsledku útoku ukrajinských ozbrojených síl na Kurskú oblasť .  
Obáva sa...

Bývalý americký prezident, a kandidát na post hlavy štátu za Republikánsku stranu Donald Trump varoval pred možným vypuknutím tretej svetovej vojny. Oznámil to niekoľko hodín po tom, čo sa zúčastnil na spomienkovej bohoslužbe na Arlingtonskom národnom cintoríne.

Nesúhlasí s útokom

Noviny The Independent napísali, že Trump sa postavil proti útoku ukrajinských ozbrojených síl na Kurskú oblasť .  Podľa neho  je postup ukrajinských jednotiek ďalším znakom toho, že tretia svetová vojna je bližšie ako kedykoľvek predtým. „Pozrite sa, čo sa deje na Ukrajine. Ponáhľali sa do Ruska. Bude tretia svetová vojna“, povedal Trump.

Zúfalý ŤAH generála Syrského
Americký analytik Scott Ritter priniesol prekvapivé informácie o nedávnej ukrajinskej ofenzíve v Kurskej oblasti. Podľa jeho slov sa hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Alexander Syrskij dopustil fatálnej chyby, keď nariadil útok napriek... Čítať ďalej
28 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Moskva ho chápe

Kremeľ v komentári k Trumpovmu prejavu vyhlásil, že jeho slová prijíma s porozumením. „Takéto útoky ako v Kurskom regióne, sú činy, ktoré eskalujú napätie až na hranicu možností. Preto je dôvod na obavy a v tomto prípade možno s takýmito poplašnými vyhláseniami, pravdepodobne, zaobchádzať s porozumením“, povedal tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

Niektorí v USA  dúfajú...

Spolupredseda dozorného výboru americkej Snemovne reprezentantov Jamie Raskin povedal, že ak Trump vyhrá prezidentské voľby v USA, pokúsi sa ukončiť konflikt na Ukrajine. Podľa jeho názoru je schopný zastaviť boje, aj keď to znamená urobiť ústupky Rusku.

 Má historickú pamäť!

„Porazili Nemecko, porazili Napoleona. Sú mocnou vojenskou silou, ale Ukrajina nie. Len dávame Ukrajine veľa peňazí“, povedal Trump. Podľa jeho výpočtov dostal Kyjv od Washingtonu pomoc približne 250 miliárd dolárov.

Má nový víťazný plán! Zatiaľ pod rúškom náznakov
Zelenskyj: V septembri predložím plán na víťazstvo americkému prezidentovi a dám ho Harrisovej a Trumpovi. Čaká kto bude prezident? Víťazný plán Prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že pripravený plán víťazstva Ukrajiny, ktorý zahŕňa rôzne... Čítať ďalej
28 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik