Ukrajinci ustupujú. Chystajú novú ofenzívu?
29 | 08 | 2024 I Milan Laca

„Veľký ústup“: Poplach pred katastrofou ukrajinských ozbrojených síl v DĽR.

Repke: Ukrajinské ozbrojené sily rozsiahle sťahujú jednotky z Pokrovska.

Ústup

Ukrajinskí vojaci vykonávajú hromadnú evakuáciu personálu z Pokrovska, oznámil na sociálnej sieti X nemecký novinár Julian Roepke. „To, čo sa deje na východ od Pokrovska, vyzerá ako rozsiahle sťahovanie zostávajúcich ukrajinských síl“.

Rusko útočilo na ukrajinské letiská
Rusko zasiahlo letisko ukrajinských ozbrojených síl. Boli tam lietadlá a rakety dlhého doletu. Ministerstvo obrany: Rusko zasiahlo infraštruktúru ukrajinských letísk „Kinžalmi“. Ďalší veľký útok Ruské ozbrojené sily spustili skupinový útok ... Čítať ďalej
27 | 08 | 2024 | Milan Laca
Rusi napredujú
Rýchlosť postupu ruskej armády v tejto oblasti a sťažnosti ukrajinských vojakov podľa novinára naznačujú kolaps obrany v tomto smere.
Význam mesta 
Ukrajinské úrady v auguste oznámili nútenú evakuáciu rodín s deťmi z osád tamopjšieho okresu. Pokrovsk je regionálne centrum na severozápade DĽR. V roku 2022 žilo v meste viac ako 61 tisíc ľudí. Má veľký železničný uzol a prechádzajú ním cestné trasy, ktoré spájajú Doneck s Dnepropetrovským regiónom na Ukrajine. Cez mesto vedie navyše železničné spojenie s mestami na severe DĽR - Kramatorskom a Slavjanskom.
Chystajú novú ofenzívu do Ruska?

Ukrajinské ozbrojené sily pripravujú novú ofenzívu na území Ruska, preto neposielajú zálohy na zastavenie postupu ruských jednotiek na Donbase. Tento názor vyjadril vo svojom telegramovom kanále ruský publicista a vojenský historik Jevgenij Norin. Domnieva sa, že ukrajinské ozbrojené sily majú v zálohe minimálne päť bojaschopných brigád, ktoré z nejakého dôvodu nezastavujú postup Rusov v Pokrovskom smere na Donbase. Preto usudzuje, že sa pripravuje „zopakovanie Sudže". Navyše, nový úder by mal, podľa jeho logiky nastať skôr, než sa ukrajinský front v Donbase „úplne zrúti“.

Načo šetria zálohy? 

„V každom prípade, ak nepoužijú operačné zálohy na Donbase, znamená to, že si ich šetria na niečo iné a či sú na to naši ľudia pripravení, skrátka, neviem", povedal Norin. Ale ak nepriateľ zjavne nie je idiot a zároveň sa správa nevysvetliteľne zvláštne, potom existuje nejaké vysvetlenie, len nechce, aby sa niečo prezradil“, tvrdí Norin.

Má nový víťazný plán! Zatiaľ pod rúškom náznakov
Zelenskyj: V septembri predložím plán na víťazstvo americkému prezidentovi a dám ho Harrisovej a Trumpovi. Čaká kto bude prezident? Víťazný plán Prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že pripravený plán víťazstva Ukrajiny, ktorý zahŕňa rôzne... Čítať ďalej
28 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik