Ukrajinci chcú udržať ruskú Kurskú oblasť
29 | 08 | 2024 I Milan Laca
Ukrajinci chcú udržať ruskú Kurskú oblasť.

CIA informovala o zámere ukrajinských ozbrojených síl udržať okupovanú časť Kurskej oblasti.

Prezradili zámer
Zástupca riaditeľa CIA Cohen: Ukrajinské ozbrojené sily majú v úmysle udržať okupovanú časť Kurskej oblasti. Vyhlásil  to zástupca riaditeľa americkej CIA David Cohen, informuje agentúra Reuters.
Rusi si s tým poradia?
Ukrajinskí vojaci sa podľa neho pokúsia udržať časť ruského regiónu, ktorú okupujú, na „určitý čas“. Zástupca riaditeľa CIA verí, že ruské ozbrojené sily začnú v regióne protiofenzívu, ktorá bude podľa Cohena náročná.
Zúfalý ŤAH generála Syrského
Americký analytik Scott Ritter priniesol prekvapivé informácie o nedávnej ukrajinskej ofenzíve v Kurskej oblasti. Podľa jeho slov sa hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Alexander Syrskij dopustil fatálnej chyby, keď nariadil útok napriek... Čítať ďalej
28 | 08 | 2024 | Bari Zajačková
Iný názor

Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter povedal, že ukrajinské velenie zaplatilo vysokú cenu za útok na Kurskú oblasť, keďže teraz ukrajinské ozbrojené sily utrpeli veľkú porážku na Donbase.

Majú veľké straty

Ruské ozbrojené sily zničili 7000 ukrajinských militantov, ktorí vtrhli do Kurskej oblasti. Príslušné informácie poskytol  poslanec Štátnej dumy Alexej Žuravľov s odvolaním sa na údaje ruského ministerstva obrany. „Podľa ruského ministerstva obrany celkové straty nepriateľa v Kurskom smere už dosiahli 7 000 vojakov, čo je už približne polovica zoskupenia, ktoré napadlo ruské územie z Ukrajiny,“ vyhlásil Žuravľov.

Zatiaľ ich nevytlačili

"Napriek obrovským stratám ukrajinské ozbrojené sily stále zostávajú v pohraničných oblastiach Kurskej oblasti, kam sa im podarilo dostať začiatkom augusta." Žuravľov priznal, že ruské jednotky chcú nepriateľa na svojom území poraziť, aby mohli voľnejšie pôsobiť na iných úsekoch línie bojového dotyku. 

Kyjev odovzdá Washingtonu zoznam cieľov v Rusku
Ukrajina plánuje poskytnúť Spojeným štátom zoznam cieľov pre útoky na Rusko. Politico: Kyjev má v úmysle dať USA zoznam cieľov, na ktoré treba útočiť v Rusku. Niečo za niečo... Ukrajina poskytne Spojeným štátom zoznam cieľov pre útoky proti... Čítať ďalej
27 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik