ŠOK: Gedra obviňuje Denník N zo šírenia vojnovej paniky! PREČO to robia?!
28 | 08 | 2024 I Eka Balašková

Juraj Gedra zo Smeru-SSD odhaľuje spôsob, ako novinári z Denníka N rozširujú falošné správy o ruskej invázii na Slovensko. Podľa jeho slov mal Denník N distribuovať noviny s vymyslenými informáciami o útokoch na slovenské mestá, čím vyvolali paniku medzi obyvateľstvom. Úrad vlády SR označil túto akciu za "nebezpečný hoax so znakmi psychologickej operácie".

Denník N sa bráni tvrdením, že išlo o jasne označenú fikciu, no Gedra to považuje za nedostatočné. Podľa neho je to dôkaz "totálnej frustrácie liberálnych novinárov v boji so súčasnou vládou". Celá situácia vyvoláva vážne otázky o hraniciach novinárskej etiky a zodpovednosti médií voči verejnosti. Prekročili novinári červenú čiaru, alebo ide len o nevinný experiment? Odpoveď na túto otázku môže mať ďalekosiahle dôsledky pre dôveryhodnosť slovenských médií.

„Tak predsa vojna! Temný deň v dejinách Slovenska! Vystúpenie z NATO sa stáva temnou realitou! Rusko od rána útočí po celom území republiky, padli Michalovce aj Trebišov. Začala sa bitka o Košice! Priatelia, presne takto začína vyzerať totálna frustrácia liberálnych novinárov v boji so súčasnou vládou a to šírením totálnych bludov,“ hovorí Gedra v úvode videa.

Ministerstvo kultúry odmieta obvinenia PS, trvá na zákonnosti postupov
Postup pri obstarávaní loga pre Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR) a výkone právomocí štatutára Slovenského národného divadla (SND) bol v súlade s platnými právnymi predpismi. Deklaruje to Ministerstvo kultúry (MK) SR, ktoré si stojí za svojím... Čítať ďalej
28 | 08 | 2024 | Bari Zajačkov/ tasr

„Zhruba pred dvoma týždňami odborníci z Úradu vlády zachytili aktivitu konkrétneho novinára z Denníka N, ktorý sa doteraz preslávil akurát tak tým, že vytiahol na ulici zbraň na miestneho podnikateľa. V osobnom konflikte začal šíriť noviny s názvom Podzemný kuriér po celom Slovensku,“upozorňuje Gedra. Cieľ novinára je podľa neho jasný – najprimitívnejší spôsob, ako vydesiť občanov Slovenska za pomoci absurdných klamstiev.

„Samozrejme snahe ochrániť sa pred trestnoprávnou zodpovednosťou z trestného činu šírenia poplašnej správy novinár z denníka n vytlačil tento pamflet na papier s vodotlačou „fikcia“,“ ukazuje Gedra vo videu s tým, že Úrad vlády verejnosť o tejto zvrátenosti okamžite informoval a periodikum označil za nebezpečný hoax so znakmi psychologickej operácie. Jej cieľ je podľa Gedru jasný - zmeniť správanie verejnosti alebo postoj k určitým udalostiam cestou strašenia alebo zavádzania.

„No a to bol kameň úrazu. Priatelia, to sme nemali v žiadnom prípade robiť.  Opäť sa do nás ako na povel pustili všetky ich médiá od denníka N, až po Markízu s neuveriteľným vyvrcholením v RTVS, kde ešte poslední liberálni mohykáni robia všetko možné, len aby poškodili súčasnej vláde s argumentom, že či azda nepoznáme rozdiel medzi fikciou a hoaxom a s dôvetkom: veď je to tam jasne uvedené palcovými písmenami. Takže drahé liberálne médiá je mi úplne jedno, či ste súčasťou tohto klamstva alebo nie. Faktom je, že túto palcovú informáciu, ktorú ste manipulatívne ukazovali vo svojich reportážach, tam začali lepiť až po upozornení úradom vlády,“vysvetľuje Gedra s tým, že to už médiá samozrejme zamlčali s cieľom dehonestovať štát a z jeho inštitúcií urobiť nedôveryhodnú ochranu občanov.

Reprofoto Juraj Gedra
Reprofoto Juraj Gedra
Reprofoto Juraj Gedra
Reprofoto Juraj Gedra
Reprofoto Juraj Gedra

„A viete čo je na tom všetkom to najsrandovnejšie? Že z tohto klamstva sa usvedčil samotný autor z Denníka N, ktorý rozdával tieto noviny bez spomenutého palcového titulku, ako aj jeho jeden známy zo strany sloboda a solidarita. Ale ako hovoria naši bratia Česi: čo už sú to géniovia...,“ hovorí ďalej Gedra s tým, že nech si to redaktor prekryje akokoľvek, takéto informácie s úmyslom vydesiť ľudí, môže skrsnúť len v hlave bez argumentov.

Hlas ľudu: DOJIČ Miško, PERFORMERKA Sonička a smradľavý HNUS
Ani vy neviete, čo je performerka? Prosím vás! Nebuďte sto rokov za opicami! To kde žijete? V jaskyni? No performerka je predsa Šimečkova frajerka. Tá svetoznáma tanečnica. Ktosi jej odkázal, že keby tancovala pri tyči, nemusela vyciciavať štát. No... Čítať ďalej
27 | 08 | 2024 | Mária Škultétyová

„Ja sa chcem touto cestou poďakovať ľuďom z úradu vlády, ktorý na túto zvrátenosť upozornili a my pôjdeme pokojne ďalej aj vo vzťahu k tomuto periodiku a budeme to komunikovať tam, kde treba - smerom k bezpečnostným zložkám ako aj k ministerstvu kultúry. Pretože to, že niekto označí vec takmer neviditeľnou vodotlačou za fikciu ešte neznamená, že nie je schopná vystrašiť ľudí a dosiahnuť presne to, o čo týmto zákerným ľuďom v skutočnosti išlo,“ avizuje Gedra rozhorčený z toho, ako sa tieto noviny neštítia šíriť ani zákerné klamstvá a ako fikciou nim bojovať proti súčasnej vláde v domnení, že im to prejde.

Danko chce ukradnúť Hlasu kreslo šéfa parlamentu! Raši: Je to útok na koaličnú zmluvu!
Politické napätie v koalícii eskaluje. Šéf SNS Andrej Danko spustil búrku, keď si začal nárokovať post predsedu Národnej rady SR, ktorý podľa koaličnej dohody patrí Hlasu-SD. Podpredseda Hlasu Richard Raši neskrýva rozhorčenie a hovorí o útoku na... Čítať ďalej
28 | 08 | 2024 | Bari Zajačková/ tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik