Ministerstvo kultúry odmieta obvinenia PS, trvá na zákonnosti postupov
28 | 08 | 2024 I Bari Zajačkov/ tasr

Postup pri obstarávaní loga pre Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR) a výkone právomocí štatutára Slovenského národného divadla (SND) bol v súlade s platnými právnymi predpismi. Deklaruje to Ministerstvo kultúry (MK) SR, ktoré si stojí za svojím právnym názorom. Reagovalo tak na opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS), ktoré podalo podnet na Najvyššom kontrolnom úrade (NKÚ) SR.
        

"Momentálne nepoznáme obsah podnetu hnutia PS, až po oboznámení sa s jeho obsahom bude môcť Ministerstvo kultúry SR zaujať k tejto veci stanovisko, je však potrebné si počkať na výsledky kontroly NKÚ," priblížila pre TASR hovorkyňa MK Petra Bačinská.
        

PS v utorok (27. 8.) informovalo, že podalo na NKÚ podnet voči ministerke kultúry Martine Šimkovičovej (nominantka SNS). Týka sa obstarávania loga pre STVR za necelých 10.000 eur a výkonu právomocí štatutára SND. Hnutie podnet v najbližších dňoch doručí aj Generálnej prokuratúre SR. PS tvrdí, že Šimkovičová viackrát porušila zákon.

LEŠTENIE TOPÁNOK VS. LEŠTENIE ŠTÁTNEJ KASY? Gyimesi LEŠTÍ pravdu o ŠIMEČKOVI!
Podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka čelí obvineniam z nepriameho profitovani z štátnych dotácií. Poslanec György Gyimesi vo svojom príspevku ostro kritizuje Šimečku a označuje ho za "majstra sveta v poctivosti a moralizovaní", ktorý však... Čítať ďalej
28 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik