Mediálne sliepky dostali od Kaliňáka lekciu zo slušnej výchovy
28 | 08 | 2024 I Mária Škultétyová

Možno aj preto, že Kali je pokojný, že nevie zdvihnúť hlas na novinárov, sa na dnešnej tlačovke správali ako sliepky na sedliackom dvore. Kotkodákali jedna cez druhú, ešte aj kohút sa zamiešal do toho. Takto to vyzeralo na tlačovke O nákupe protivzdušnej obrany.

Preto im minister okrem odpovedí na hlúpe otázky  venoval aj lekciu zo slušnej výchovy. Kto to videl, nepochybuje, že od slušnosti majú títo takzvaní novinári poriadne ďaleko. Pomenovanie sliepky si právom zaslúžia.

Ale na Kaliňáka nemajú. Kaliňák je frajer. Odpovedal stručne a možno aj to ich dráždilo.  Jasne im povedal, že „vy beriete za argumenty to, čo hovoria skrachovaní politici, ktorých ľudia vo voľbách poslali preč.“  Dostali odpovede, aké nechceli počuť.

Neviem, ako sa „pani redaktorke“ počúvali lekcie o slušnej výchove a neskákaní do reči. Možno upozornenie „skúste  byť slušná a neskákať mi do reči“ aspoň na chvíľu zabralo. Ale našiel sa aj drzý kohút, ktorého Kali musel upozorniť, aby sa aj na pipky dostalo: „Pán kolega, buďte slušný aj voči ostatným.“  Netrvalo dlho a opäť  musel prerušiť odpoveď poznámkou pre drzáňa:  „Máte nevyhnutnú potrebu skákať mi do reči? Ste nervózny? Máte problém so sebaovládaním?“ Drzáň to nenechal bez odpovede. Veď je drzáň.

Na ilustráciu toho, čo novinárov najviac interesovalo, spomeniem aspoň poslednú otázku: „Príde aj Bratčikov?“

A stručná odpoveď: „Ja som organizátor, nie pozývateľ.“

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

AKÝ MAJÚ VLASTNE PROBLÉM ŠIMEČKY?
Peter Tóth, známy aj pod prezývkou "Ďateľ", sa vo svojom najnovšom príspevku na platforme Telegram vyjadril k súčasnej politickej situácii na Slovensku. Prinášame vám úplné znenie jeho príspevku: AKÝ MAJÚ VLASTNE PROBLÉM ŠIMEČKY? Miškov tata... Čítať ďalej
27 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik