Opäť sa NAĎ ozval a opäť s KLAMSTVOM! (VIDEO)
28 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Predstavu o tom, ako by mali vyzerať oslavy podľa bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa (Demokrati) sme už zažili. Ktorýsi rok dokonca vyhlásil, že by sme si SNP mali uctiť v tichosti. Preto je len pochopiteľné, že sa mu veľkolepá pripomienka tohto nesporne výrazného míľnika v histórii Slovákov nepáči. Chytil sa predstavenia jednej zo slovenských ovčiarskych tradícií – nepáči sa mu, že na oslavách sa bude plieskať bičom, podľa neho za veľké peniaze. Štátny tajomník ministerstva obrany Igor Melicher (Smer-SSD) však hovorí, že Naď nehovorí pravdu.

Naď kritizuje svojho nástupcu v ministerskom kresle za predražené vystúpenie šéfa Školy plieskania bičom. Na desať mesiacov vlády Roberta Fica stihol hodiť obrovské zadĺženie Slovenska a nezabudol požiadať ľudí na zdieľanie jeho statusu. Igor Melicher vysvetľuje, že keby si bývalý minister pozrel zmluvu normálne, zistil by, aká je pravda, hoci v jednom s ním Melicher súhlasí. Lenže Naď už podľa neho nie raz dokázal, že klamstvo mu ide výborne. Aj za to Naďovi občania vystavili účet v dvoch voľbách. Melicher v závere svojho videa pripomenul, že na oslavách SNP sú všetci vítaní.

Draho plieskajúci bič

„Konkrétne ten, ktorý si objednalo Kaliňákove ministerstvo obrany bude teda plieskať mimoriadne… Koľko by ste boli vy ochotní zaplatiť za vystúpenie pána, ktorý bude plieskať bičom okolo seba? Určite zaujímavo, efektne a štýlovo a možno teda aj pár minút… Pýtal som sa viacerých známych, tipovali medzi 300-500 eur,“ píše Naď vo svojom statuse na Facebooku.

Facebook / Jaro Naď

Rozhorčený Naď

„Nuž, hovorí sa, že zo štátneho (teda nášho), krv netečie. Tak ja neviem. Čo je veľa, to je dosť. Platiť za takéto vystúpenie šialených 8640 eur, tak to je teda podľa môjho skromného názoru akože ďaleko prehnané a úplne mimo zdravého rozumu,“ rozhorčuje sa Naď ďalej v statuse, v ktorom hovorí o „bačovaní sociálne cítiacej vlády“, ktorá podľa neho namiesto pomoci ľuďom financuje vlastnú predraženú kampaň. Naď si vraj váži odkaz SNP, no pri zruinovanej ekonomike a rekordnej zadĺženosti, ktorú pripisuje desiatim mesiacom vlády Roberta Fica je toto vystúpenie škandalóznym rozhadzovaním peňazí. Na dôkaz priložil Naď aj zmluvu, ktorá bola na toto „drahé plieskanie bičom“ podpísaná a v ďalšom statuse nezabudol pripomenúť, že pán Brxa, mimochodom riaditeľ školy plieskania bičom, už spolupracoval aj s minulou vládou Petra Pellegriniho.

„Čo nás ešte čaká? Aký bude finálny účet? Čo nám ešte zoberú? Aké benefity zrušia a aké poplatky a dane nám zvýšia, aby si potom robili oni kampaň a vyvarili nejakú tú ryžu?,“ uvažuje Naď, ktorý nezabúda pripomenúť, že jeho status treba nie len čítať, ale aj zdieľať.

Na 80. výročie SNP otvoria park venovaný vojnovému hrdinovi zo Stropkova
V Stropkove v týchto dňoch vrcholia prípravy na oslavy 80. výročia vypuknutia Slovenského národného povstania (SNP). Mesto pri tejto príležitosti vo štvrtok (29. 8.) sprístupní novovybudovaný park v širšom centre mesta pomenovaný po rodákovi a... Čítať ďalej
26 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Opäť sa ozval. A opäť s klamstvom

Igor Melicher vysvetlil, že Naď si zrejme zmluvu, ktorá sa týka práve ukážky plieskania bičom, pozrel len veľmi povrchne. Inak by podľa neho nestrieľal bez reálnych faktov, ako je jeho zvykom.

„Bičom na SNP nebude plieskať jeden človek za 8-tisíc eur na deň, ale bude ich rovno jedenásť, počas dvoch dní. Nie je ťažké si to dohľadať, ale chápem pán Naď, že zodpovedná práca nie je nič pre vás.

V jednom s Naďom súhlasí

„To čo však teraz poviem, ma síce neteší, ale v jednom s vami, pán Naď súhlasím. Títo umelci by si zaslúžili kľudne aj 500 € na deň. Presne tak, ako vám to vypočítali vaši známi. Umelci, ktorí vystúpia na oslavách SNP si však pýtajú za jedno vystúpenie len polovičnú cenu a to 250 € na deň a to najmä preto, že na rozdiel od vás, pán Naď, máme radi Slovensko a jeho tradície. Preto súhlasím, mohli by sme im dať kľudne aj 500 eur,“ hovorí ďalej Melicher.

Nik ho neberie vážne. Prečo asi?

Melicher je presvedčený, že by si zaslúžili aj viac, ako dal Naď „priateľom“ z GLOBSEC-u ešte na konci mandátu 150-tisíc eur.

„Rozumiem, že kritizovať všetko, čo je národné a tradičné vám zrejme nie je cudzie, ale aj pri takejto kritike by ste mali hľadať všetky fakty a nie zase klamať ľudí, pretože je to presne ten dôvod, pre ktorý vám už na Slovensku málokto verí a ľudia vás jednoducho neberú vážne,“ myslí si Melicher, podľa ktorého to Naď inak, ako s klamstvami už ani nevie. Pripomína jeho klamstvá o analýze, protivzdušnej obrane a klame aj teraz, o oslavách SNP, ktoré súčasná vláda sprístupnila verejnosti, na rozdiel od vlád, v ktorých sedel Naď.

Prezident sa vydal na 12-kilometrový pochod po stopách hrdinov SNP
Položením venca k pamätníku SNP v obci Zlatno v okrese Zlaté Moravce sa začal 36. ročník turistického pochodu Zlatno - Skýcov. Spoločne s ďalšími účastníkmi sa na 12 kilometrov dlhú trasu vydal aj prezident SR Peter Pellegrini. Tradičný pochod... Čítať ďalej
24 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Staré príslovie o dvoch monokloch

„Aj v tomto prípade teda platí staré príslovie. Viete čo sa hovorí tomu, kto má dva monokle? Nič, pretože mu to bolo povedané dvakrát. Rovnako ako vo vašom prípade v parlamentných a v európskych voľbách, kde vám ľudia vystavili jasné vysvedčenie, ako ste sklamali, zdevastovali obranu Slovenska a odstrihli ľudí od osláv SNP,“nešetrí Melicher Naďa a pripomína, že okrúhle výročie SNP bude organizované už vo štvrtok, 29. augusta v Banskej Bystrici, ako veľké kultúrno-spoločenské podujatie, aké Slovensko sa 30 rokov svojej samostatnosti zažilo.

Nejde len o vojenskú prehliadku

„Nehovorím len o veľkej vojenskej prehliadke, ale aj o bohatom kultúrnom programe, ktorý bude určený pre tisíc divákov nielen v Banskej Bystrici, ale aj pri televíznych obrazovkách. Preto vás všetkých srdečne pozývam. Príďte sa pozrieť, ako sa poriadne plieska bičom,“ pozýva Melicher v závere.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik