Zatiaľ žiadna jeseň! Extrémne teplo pokračuje!
27 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

September zmeny neprinesie. Meteorologická jeseň sa rýchlo blíži, ale podľa meteorológov sa leto vôbec nekončí. Naďalej môžeme očakávať veľmi teplé počasie a žiadny dážď.

„Počasie už niekoľko dní na našom území ovplyvňuje rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá má svoj stred nad Ruskom a tiahne sa naprieč východnou Európou, Balkánom až nad severnú Afriku. Táto tlaková výš je natoľko mohutná, že blokuje príchod a postup frontálnych systémov od západu cez naše územie,“ vysvetľuje iMeteo.sk.

Hoci nad Českom a nad Rakúskom výrazne prší, počasie u nás tento front vo výraznej miere neovplyvní. Vďaka zvýraznenému vplyvu tlakovej výše môžeme počas nasledujúcich dní na Slovensku očakávať relatívne stabilné a predovšetkým veľmi teplé počasie.

Aký bude záver leta?

„Leto má pred sebou posledný týždeň a počnúc budúcu nedeľu štartuje na našom území jesenné počasie. Záver leta skutočne aj letný bude. Do našej oblasti bude aj naďalej prúdiť veľmi teplý vzduch od juhu, ktorý bude dvíhať teploty na Slovensku vysoko nad +30 °C,“ dodáva server.

Počas týždňa sa dočkáme len slabších prehánok alebo búrok. Najvýraznejšie búrky by mali doraziť v utorok, no nemalo by ísť o nič zásadné. Vplyv tlakovej výše bude výrazný a pred nami je letný týždeň. September prinesie aj meteorologický začiatok jesene, no zmena bude iba minimálna.

Prvý jesenný mesiac

„Prvý septembrový týždeň prinesie opäť veľmi teplé počasie. O žiadny nástup jesene nepôjde a pocítime ho len v kalendári. Slovensko čaká aj naďalej veľmi teplé počasie, pri ktorom pôjdu teploty aj nad hranicu +30 °C a taktiež bude veľmi sucho,“ informuje iMeteo.sk.

Očakáva sa síce viac búrok, no aktuálne všetko naznačuje tomu, že zrejme až do polovice septembra rozhodne s výrazným ochladením netreba počítať. Počas nasledujúcich dvoch týždňov bude o zhruba 5 až 10 °C teplejšie ako je bežné, čo môžeme považovať za výrazný extrém.

Péter Szijjártó obvinil Brusel! Spomenul aj Slovensko
Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó opäť rozpútal diplomatickú búrku svojimi odvážnymi vyhláseniami na adresu Európskej únie. Tentoraz obvinil Brusel z tajného komplotu s Kyjevom s cieľom narušiť dodávky ruskej ropy do Maďarska a na... Čítať ďalej
27 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik