Minister Tomáš BRÁNI zákon o škôlkach: 'Mihál KLAME BEZ HANBY'
30 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

V posledných dňoch sa na sociálnych sieťach rozprúdila ostrá debata o rodičovskom príspevku pre rodiny, ktorých deti neboli prijaté do materských škôl. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš sa na sociálnej sieti ohradil voči kritike zo strany opozičného politika Jozefa Mihála.

Zákon pod paľbou kritiky

Minister Tomáš vo svojom príspevku reagoval na Mihálove vyjadrenia, v ktorých označil zákon za "krutý" a "nespravodlivý". Podľa ministra Mihál "hrubo zavádza" a jeho vyjadrenia sú "tendenčné bludy".

"Už to musí byť charakterová črta Jozefa Mihála. Klamať, resp. zákerne zavádzať a potom sa niekde v kúte potichúčky škodoradostne tešiť. Najmä keď mu to niektoré média “zožerú” aj s navijákom bez toho, aby sa vôbec unúvali dať priestor druhej strane," uviedol minister Tomáš vo svojom príspevku.

Fakty vs. tvrdenia

Minister Tomáš vo svojom vyjadrení zdôraznil, že zákon "presne kopíruje a reaguje na už historicky zavedený systém prijímania detí do materských škôl". Vysvetlil, že nárok na prijatie dieťaťa do škôlky v danom školskom roku vzniká až po dosiahnutí veku 3 roky pred jeho začiatkom.

"Ak by zákon neexistoval, rodičia by ani neumiestnili dieťa v škôlke, ani nemali nárok na rodičovský príspevok," argumentoval minister.

Budúcnosť predškolského vzdelávania

Minister Tomáš tiež pripomenul, že v súlade s Plánom obnovy už platí zákon, ktorý ukladá povinnosť zabezpečiť voľné miesto v materskej škole od 1. septembra 2024 pre všetky 4-ročné deti a od 1. januára 2025 aj pre všetky 3-ročné deti.

Výzva médiám

V závere svojho príspevku minister Tomáš vyzval médiá, aby v záujme zachovania vyváženosti poskytli priestor aj druhej strane a Jozefa Mihála neuvádzali ako "nezávislého experta", ale ako politika a člena strany Demokrati.

"Iný prístup je porušením žurnalistickej etiky," uzavrel minister Tomáš.

Šimečka ukazoval prstom na Svetlanu Ficovú a jej grant. Pravda je však iná
Premiér R. Fico (Smer-SSD) chce odvolávať M.Šimečku (PS) za zneužívanie protestov na ochranu záujmov vlastnej rodiny. Poukazuje na dotácie od štátu, ktoré dostávali združenia rodinných príslušníkov Šimečku. Šimečka sa bráni a podáva žalobu.... Čítať ďalej
27 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik