LEŠTENIE TOPÁNOK VS. LEŠTENIE ŠTÁTNEJ KASY? Gyimesi LEŠTÍ pravdu o ŠIMEČKOVI!
28 | 08 | 2024 I Bari Zajačková
Podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka čelí obvineniam z nepriameho profitovani z štátnych dotácií. Poslanec György Gyimesi vo svojom príspevku ostro kritizuje Šimečku a označuje ho za "majstra sveta v poctivosti a moralizovaní", ktorý však "hromadí jeden škandál za druhým".
Dotácie pre rodinu: Otázky transparentnosti

Podľa Gyimesiho sa ukázalo, že "aj jeho matka a jeho partnerka, rovnako ako ich nadácia dostávali štátne dotácie". Celková suma týchto dotácií údajne "sa počíta v státisícoch EUR". Tieto tvrdenia vyvolávajú vážne otázky o transparentnosti a možnom konflikte záujmov v slovenskej politike.

Šimečkova reakcia: Obhajoba alebo vyhýbanie?

Gyimesi kritizuje Šimečkovu reakciu na škandál: "Aj keď Šimečka plačlivým hlasom odrieka slová, ako česť a spravodlivosť, po vlastnom škandále mu však nepríde na um, že by mal odstúpiť z funkcie podpredsedu parlamentu!

Širšie dôsledky pre politickú scénu

Gyimesi ironicky poznamenáva: "Z toho mi vychádza, že sa môžu začať aktivizovať rodiny a priatelia aktívnych politikov. Talentovaní zámočníci, architekti, učitelia, pekári, kaderníci a dokonca aj maliari sa teraz môžu jeden po druhom aktívnych politikov (ich kamarátov) pýtať, kde sú ich dotácie?

Otázky morálky a zodpovednosti

Gyimesi ostro kritizuje Šimečkov "morálny kompas" a jeho politické ambície: "Šimečkov morálny kompas siaha len potiaľ, že zastretým hlasom hovorí, že je čas aby vymenil Fica. Hovorí to človek, ktorý sa ako lamentujúci plačko zubami nechtami drží státisícov vyplatených jeho vlastnej rodine. Až strach pomyslieť, čo by robil, keby mu do rúk okrem peniazov dali aj moc?! Je mu všetkého ľúto, predstiera, že je obeťou, a to všetko napriek hanebnej nespravodlivosti, ktorú šimečkovci napáchali. Isté je, že premiérovo leštenie topánok je populárnejšie ako tento výkon. Hoci aj tento je dotovaný: platíme ho my všetci, daňoví poplatníci."

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik