KONFLIKT ZÁUJMOV AKO VYŠITÝ! Šimečka berie milióny a ešte protestuje! (VIDEO)
28 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

V nedávnej politickej debate medzi poslancami NR SR Richardom Glückom (Smer-SD) a Zuzanou Mesterovou (PS) vyšli na povrch informácie o financovaní organizácií spojených s rodinou predsedu Progresívneho Slovenska, Michala Šimečku. Diskusia, ktorá sa pôvodne točila okolo nedávneho incidentu streľby na premiéra, rýchlo prerástla do odhalenia možného konfliktu záujmov a netransparentného financovania.

Šokujúce čísla a prepojenia

Poslanec Glück predložil detailné údaje o toku peňazí do organizácií spojených so Šimečkovcami. "Máme tu Projekt Fórum a občianske združenie, kde jediným štatutárnym orgánom je Marta Šimečková, matka Michala Šimečku. Tá dostala od ministerstva kultúry a ministerstva spravodlivosti medzi rokmi 2020 až 2024 sumu 314 917 eur," uviedol Glück.

Ďalej poukázal na organizáciu, kde figuruje Soňa Ferjenčíková, partnerka Michala Šimečku: "Jediným štatutárnym orgánom je pani Soňa Ferjenčíková, družka Michala Šimečku, ktorá je zároveň aj konečným užívateľom výhod. Tá dostala od fondov v gescii ministerstva kultúry medzi rokmi 2020 až 2024 sumu 190 714 eur."

Najväčší šok však prišiel pri zmienke o Nadácii Milana Šimečku: "Nadácia Milana Šimečku, pomenovaná po starom otcovi Michala Šimečku, dostala v gescii ministerstva kultúry 363 300 eur. Spolu s ďalšími zdrojmi to robí sumu 676 777 eur," odhalil Glück.

Obvinenia z konfliktu záujmov

Glück neváhal označiť situáciu za jasný konflikt záujmov: "Európsky politik, ktorý sa tak hrdí, že je strašne európsky, by mal vedieť, čo je to konflikt záujmov. Pán Šimečka je v konflikte záujmov. Zvoláva protesty za odvolanie ministerky kultúry a ministra spravodlivosti, ktorí pridelili najviac peňazí organizáciám prepojeným na jeho rodinu. To je koniec koncov konflikt záujmov!"

Reakcia progresívcov

Zuzana Mesterová z PS sa pokúsila situáciu obhájiť, no jej argumenty boli nedostatočné. Na Glückovu poznámku o podiele otca Michala Šimečku v Denníku N len stroho odvetila, že by to bolo problematické, keby išlo o poslanca.

Ťapáková ešte NEPREHOVORILA, Drlička a spol. už KRIČIA!
Slovenské národné divadlo (SND) vstupuje do novej éry pod vedením skúsenej manažérky Zuzany Ťapákovej. Ministerka kultúry Martina Šimkovičová oznámila toto rozhodnutie s okamžitou platnosťou, čím sa začína nová kapitola v histórii našej prestížnej... Čítať ďalej
27 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik