Česi píšu: ANALYTIK PREHOVORIL! Zadržali "Ukrajinca", dôvod šokujúci!
27 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ukrajinec, respektíve občan Ukrajiny, bol zadržaný českými orgánmi v Karlových Varoch a odovzdaný do Belgicka. Dôvod: Islamský terorizmus a jeho podpora. Ako Parlamentným Listom.sk povedal český publicista Lukáš Lhoťan, podobných excesov sa v rámci Ukrajiny našlo už viac.

Podľa správ českých médií „Ukrajinec“ zadržaný v Karlových Varoch na žiadosť belgických úradov kvôli financovaniu islamských teroristov, vlastne nie je žiadny Ukrajinec. Ale má len ukrajinské občianstvo a na Ukrajine sa ani nenarodil. Čo si o tom prípade myslíte?
 

Pozrite sa, médiá síce nezverejnili národnosť zadržaného podporovateľa islamského terorizmu , ale zaznelo, že mal byť členom širšej skupiny islamských extrémistov, z ktorých väčšina je údajne ruského pôvodu. Tu by som osobne bral v úvahu, že môže ísť síce o ľudí narodených v Ruskej federácii, ale etnicky to možno môžu byť ľudia z Kaukazu a pod. A toto je podľa mňa veľmi závažné a malo by to vyvolať veľkú pozornosť českých tajných služieb. A to aj voči aktivitám ukrajinskej vlády, ktoré vytvárajú nepriamu hrozbu pre nás v Európe.

Ako to myslíte?

Jednoducho, zatiaľ sme sa z médií a od českých úradov nedozvedeli nič bližšie o zadržanom a pochybujem, že sa to dozvieme, pretože má byť vydaný do Belgicka, takže jeho vyšetrovanie v ČR asi skončí. Je však otázkou či jeho zdržanie v Karlových Varoch je iba náhoda a on tu bol naozaj len na liečenie – ako on tvrdí, alebo tu bol kvôli kontaktu s ďalšími islamskými extrémistami, ktorí sa na území ČR pomôžu pohybovať a logicky by nám to zadržaný asi neprezradil , Že?

Ale oveľa zaujímavejšie môže byť, ako získal ukrajinské občianstvo. Pretože napríklad izraelská nezisková organizácia Middle East Media Research Institute už pred viac ako rokom upozornila na to, že ukrajinské úrady rozdávajú ukrajinské občianstvo islamským teroristom, ktorí prišli na Ukrajinu napríklad zo Sýrie a bojujú v radoch ukrajinskej armády proti ruskej armáde. A tak sa pod „ochranu“ ukrajinskej vlády dostali islamskí teroristi, ktorí predtým v Sýrii bojovali v radoch mnohých rôznych islamistických skupín vrátane najbrutálnejšej teroristickej organizácie – Islamský štát.

No a s týmito občianstvami môžu potom títo islamisti opustiť Ukrajinu a cestovať voľne po EÚ a prípadne organizovať svoje aktivity. A obávam sa, že vzhľadom na postoj niektorých vlád – napríklad súčasnej českej vlády Petra Fialu, môžu mať tajné služby niektorých členských krajín nariadené od svojich proukrajinských vlád, aby nechali islamských extrémistov a teroristov s ukrajinským pasom na pokoji robiť ich aktivity. Veď si všimnite to, že ten islamský extrémista bol v kľude v Karlových Varoch a zdá sa, že česká kontrarozviedka BIS proti nemu nijako nezasiahla a nebyť toho zatykača z Belgicka, tak si tu ten islamský extrémista s ukrajinským pásom v pokoji pôsobí. Vlastne je tu otázka, či o jeho pôsobení BIS vedela a nechala ho pôsobiť alebo o ňom ani nevedela?

To je zaujímavé a myslíte si, že sa o tom prípade ešte niečo bližšie dozvieme?

Osobne tomu veľmi neverím, podľa správ médií je zadržaný až veľmi sebaistý a tvrdí, že ide o omyl a chce čo najskôr do Belgicka, aby vraj vysvetlil vyšetrujúcim orgánom, že ide o omyl. No vzhľadom k proukrajinskému postoju súčasnej belgickej vlády by som sa nečudoval, keby došlo k „zameteniu pod koberec“ celej veci a všetko bolo čo najskôr ututlané, aby to nekazilo mediálny obraz ukrajinskej vlády.

Hovorili ste, že je viac prípadov, keď ukrajinské úrady poskytli pasy islamským teroristom, môžete nám k tomu povedať niečo viac?

Iste. Na strane ukrajinskej armády bojuje niekoľko skupín moslimov, a to napríklad čečenskí odporcovia vlády čečenského prezidenta Kadyrova, čečenskí stúpenci najradikalistickejšieho výkladu islamu – ľudovo vahabité a potom aj bývalí členovia teroristických skupín zo Sýrie. Samotné ukrajinské úrady sa týmto chvália vo svojich prezentáciách, napríklad tu .

Po sociálnych sieťach napríklad kolujú fotografie jedného zo známych kaukazských islamistov s väzbami na al-Kájdu, volá sa Rustam Azhiev alebo Abdul Hakim al-Šišani a zúčastnil sa ukrajinského nájazdu do oblasti Belgorod, kde vtedy vraždili aj ruských civilistov.

Azhiev je jedným z vodcov teroristickej skupiny zo Sýrie zvanej Ajnad al-Kaukaz, ktorá sa oddelila od Kaukazského emirátu, čo bola ďalšia teroristická skupina islamských extrémistov podnikajúca teroristické útoky v Ruskej federácii (spáchali napríklad bombové útoky v moskovskom metre roku 20 2011 a ďalšie). Podľa novinárov dnes Azhiev velí na Ukrajine niekoľkým desiatkam moslimských extrémistov, ktorí bojujú v radoch ukrajinskej armády napríklad pri Bachmute. Ďalší moslimskí extrémisti a teroristi sa k nim postupne pripájajú. Celé nasadenie islamských teroristov a vrahov zo Sýrie je ticho tolerované ukrajinskými úradmi, ktoré tak využívajú ich „skúsenosti“ z teroristickej činnosti. No a Azhiev dostal od ukrajinských úradov aj ukrajinský cestovný pas, takže sa teraz môže celkom slobodne a beztrestne pohybovať po EÚ…

Mimochodom toto je správa už z roku 2017 a popisuje, ako pod ochranou ukrajinských úradov našli nový domov stovky islamských teroristov utekajúcich zo Sýrie: „Podľa jedného z jeho zdrojov prišlo za posledné dva roky (tj od 2015 do 2017) na Ukrajinu niekoľko stoviek“ navrátilcov“ z územia kontrolovaného ISIS cez Turecko. Ich dôvody sú rôzne: Jeden človek utiekol z ISIS, pretože jeho život bol ohrozený, hovorí Mansur,“ písal vtedy ukrajinský web Hromadske .

A na toto prepájanie ukrajinskej vlády s islamskými extrémistami upozorňuje z USA napríklad aj známa organizácia venujúca sa politicko-bezpečnostným otázkam Jamestown Foundation , takže to nie je len niečo, čo by som videl len ja sám.
 
A prekvapuje vás toto správanie ukrajinských úradov?
 

Nie, neprekvapuje. Rovnakú politiku vykonávajú aj americké či britské tajné služby s požehnaním svojich vlád. Ukrajinská vláda má s islamskými teroristami spoločný cieľ – pokúsiť sa v Ruskej federácii vyvolať povstanie národnostných a náboženských menšín proti ústrednej vláde v Moskve. Cieľom je radikalizovať ruských moslimov, aby sa pridali k ideológii islamského džihádu proti neveriacim a pomohli tak ukrajinskej vláde zvíťaziť nad Ruskom.

Ukrajinské úrady sa jednoducho zbláznili a snažia sa „ísť na tigrovi“, ktorý potom zožerie nás všetkých. A ak sú pravdivé informácie ukrajinských novinárov z roku 2017, tak takýchto potenciálne nových ukrajinských občanov a držiteľov cestovných pasov s teroristickou minulosťou môžu byť stovky ak tisíce...

Problémom je tiež šírenie islamského extrémizmu medzi Ukrajincami a zahraničnými dobrovoľníkmi v ukrajinskej armáde. Napríklad je tu prípad istého, dnes už mŕtveho, bieloruského konvertita na islam a dobrovoľníka v ukrajinskej armáde Danila „Mudžahid“ Lyashuka. 

„Bieloruský zločinec, ktorý bol nahlásený mŕtvy minulý mesiac na Ukrajine, tvrdil, že absolvoval výcvik od britskej SAS. Declassified zistil, že bol tiež natočený pri držaní britských raketometov. Daniil Lyashuk pochádzal z krajne pravicového chuligánskeho prostredia, kým nekonvertoval na islam a nevyjadril podporu džihádistickým skupinám, ako je Islamský štát, čím si vyslúžil prezývku Mudžahid (‚svätý bojovník'). Aj napriek odsúdeniu kyjevského súdu za mučenie zadržiavaných na Donbase viedol proukrajinské milície ... ukrajinský hlavný vojenský prokurátor opísal Ljašuka ako ‚najnebezpečnejšieho a najkrutejšieho' zo všetkých členov Tornáda,“ píše web Declassifieduk.org .

Osobne sa veľmi obávam toho, že dnes je Ukrajina hlavným centrom islamského extrémizmu a terorizmu v Európe a až tá vojna tam skončí alebo bude uzavreté dlhodobé prímerie, tak Európu zaplavia islamskí extrémisti a teroristi s ukrajinskými pasmi. A tiež sa obávam, že proti nim moc nebudú policajné orgány a kontrarozviedky zasahovať, pretože predsa to sú „hrdinovia“ z Ukrajiny a oni tak budú môcť v pokoji vykonávať nielen šírenie islamského extrémizmu, ale aj inú kriminálnu činnosť…

Péter Szijjártó obvinil Brusel! Spomenul aj Slovensko
Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó opäť rozpútal diplomatickú búrku svojimi odvážnymi vyhláseniami na adresu Európskej únie. Tentoraz obvinil Brusel z tajného komplotu s Kyjevom s cieľom narušiť dodávky ruskej ropy do Maďarska a na... Čítať ďalej
27 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik