Romana Tabaková: Nastal čas posilniť to ženské vo mne (VIDEO)
01 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Do Národnej rady SR ju občania poslali cez kandidátku OĽaNO. Z klubu bola po hlasovaní o osude  Roberta Fica „odídená“ – nezahlasovala za jeho vydanie na stíhanie. Neskôr odišla aj z klubu Sme rodina – nevedela sa stotožniť s klamstvami, ktoré vtedajšia koalícia vyprodukovala okolo odovzdania MIG-ov Ukrajine. Hoci už takmer rok v parlamente nepôsobí, v politike Romana Tabak, dnes Tabaková, pôsobí stále, ako poradkyňa štátneho tajomníka Ministerstva športu Krišandu (SNS). Aj o tom hovorila v Diskusii na palete.

Ako tenistku, aj z čias v NR SR si Romanu ľudia pamätajú s priezviskom Tabak. K ženskému Tabaková sa vrátila po 14-tich rokoch.

„Teší ma to, je to návrat k sile, ženskosti a tiež k slovanskému svetu, takže som na to hrdá. A tiež je dôvod, aby som sa na kilometre líšila od progresívnych političiek,“konštatuje Tabaková pripomínajúc, že v súčasnosti si veľa žien aj v politike dáva preč príponu -ová. Podľa nej je to túžba byť svetová. Prvá zmena, pri ktorej si ženskú – slovenskú príponu zrušila kvôli profesionálnemu tenisu. Meno si zmenila aj z komerčných dôvodov – jednak kvôli sponzorom, ale aj kvôli tenisovému marketingu.

Pod petíciu SHO za vyhlásenie referenda sa podpísalo už vyše 23-tisíc občanov
Pred pár dňami sme vás informovali, že Slovenské Hnutie Obrody (SHO) rozbehlo petíciu za vyhlásenie referenda s nasledujúcou otázkou: Súhlasíte s tým, aby Slovenská republika neuplatňovala sankcie voči Ruskej federácii, ktoré škodia slovenským... Čítať ďalej
26 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Tabaková bola ako juniorka v tenise veľmi úspešná. Dobre sa rozvíjajúcu kariéru razantne stopla borelióza. Keď už bolo jasné, že v športe pokračovať nemôže a po tom, ako sa jej narodil syn, padlo rozhodnutie kandidovať do parlamentu. V tom síce už nepôsobí, no ako poradkyňa štátneho tajomníka komunikuje s ľuďmi a vie posunúť podnety tam, kam treba. Ani do parlamentu nechodila len „stláčať gombíky“, ale jej prešlo množstvo zákonov, ktorých je autorkou a fungujú v praxi. Niektoré hlasovania naopak, ju stáli miesto v klube, či dokonca v koalícii, za všetkými si však stojí Vyzvala preto aj iné ženy, aby sa neobávali zastávať verejné posty.

Tabaková je bývalým mainstreamom dlhodobo prehnane kritizovaná aj za najmenšie drobnosti. Kým šlo „len“ o hlasovania, robili z nej pomaly hlupaňu, no po tom, ako začala ostro kritizovať liberalizmus a progresivizmus, sú ataky voči nej ďaleko ostrejšie. Napriek tomu sa netají tým, že ako progresivizmus, tak aj liberalizmus sú zákerné a škodlivé ideológie.

„Otočilo sa to však v môj prospech,“hovorí politička s tým, že všetko sa dá otočiť v prospech človeka, pokiaľ ľudia neuveria lživým, až vulgárnym nálepkám. Ako na tom bude pracovať je však na každom jednom človeku.

„V prvom rade, čo chcú progresívci na Slovensku urobiť, je zmeniť Ústavu, článok 41, definícia manželstva. Pre nich definícia manželstva je vzťah medzi dvomi ľubovoľnými osobami. Naša Ústava definuje manželstvo ako zväzok muža a ženy. Chvála Bohu sa to dá zmeniť len 90-timi hlasmi,“ objasňuje Tabaková, ktorej sa nepáči ani ďalší program PS, kde je aj snaha legislatívne presadiť možnosť zmeny pohlavia už u detí. Ani SaS na tom nie je o nič lepšie – pripomenula Grőhlingom schválenú príručku o nebinárnych osobách.

Šokovaná Romana Tabak: Toto podporilo ministerstvo školstva?!? (FOTOGALÉRIA)
To, čo podporil minister školstva v rokoch 2020-2022 Branislav Grőhling v spolupráci s Iuventou – slovenským inštitútom mládeže, bude od vás chcieť nádych, výdych a to niekoľkokrát. Medzi podporovateľmi nájdete okrem iného aj Veľvyslanectvo USA na... Čítať ďalej
30 | 07 | 2024 | Eka Balašková

Ako športovkyni sa jej nepáčil ani dekadentný genderizmus z LOH v Paríži a evidentné pedofilné prvky počas otváracieho ceremoniálu. Tie pritom poslankyne Plaváková (PS) a Kolíková (SaS) ospravedlňovali s tým, že je to láska a rešpekt.

Čo sa týka dúhovej vlajky, vidí za ňou nie len krásnu farebnú dúhu, ale nebezpečnosť toho, čo vidíme už aj v športe – nebinárnosť a množstvo iných, ako to ona nazvala, zvrhlostí. Veľmi sa čuduje aj talianskej boxerke, ktorá nastúpila na zápas s Imane Khalif z Alžírska.

„Dala si dobrú buchnúť po papuli a potom sa rozplakala a skončila. Je to aj o tom, aký ste charakter. Ja by som ani nenastúpila a preto aj teraz, keď som v politike, tak o tom hovorím," vysvetľuje Tabaková, ktorá podporuje aj ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. 

Nie vo všetkom s ňou súhlasím, ale ten obsah, aké ona robí zmeny na tej kultúre, tak s tým všetkým súhlasím," poznamenáva politička s tým, že ako príklad uvádza Národné osvetové centrum, ktoré bolo počas pôsobenia Natálie Milanovej na ministerstve kultúry, ovešané dúhovými vlajkami. Odkedy je ministerkou Šimkovičová (nom. SNS), dejú sa pozitívne zmeny.

„A zatiaľ neurobila ani jeden protizákonný krok," dodáva Tabaková.

Toto prepískli: Progresívci stratili aj posledné zvyšky súdnosti
Určitý druh kreativity sa bojovne naladenej opozícii a časťou kultúrnej obce, ktorá je s nimi spriaznená, uprieť nedá. Je to však jednak kostrbaté, typicky výsmešné a navyše neúctivé voči veľkému míľniku v histórii slovenského národa. Skrátka –... Čítať ďalej
26 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik