Gyimesi o progresívnych médiách: Treba na ne dať nálepku s varovaním
27 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda Maďarskej aliancie Győrgy Gyímesi si myslí, že je až neuveriteľne bezočivé ako progresívci a ich médiá klamú a podvádzajú ľudí. Tento svoj názor prezentuje už veľmi dlho, no momentálne na Facebooku píše, že najsmutnejšie na celom je, že vôbec nepreháňa a týmto médiám by sa podľa jeho statusu mohla vystaviť nálepka s výstrahou “POZOR PODVODNÍCI”.

V tomto názore Gyimesiho utvrdili iniciatívy progresívcov v oblasti kultúry. Na námestiach akože bojujú z kultúru, pričom vlastne bojujú za vlastné záujmy v tejto oblasti. Hovoria o sebe ako o najčistejších a ak niekto tú masku strhne, utekajú sa vyplakať do domovskej redakcie. A už je aj jasné, prečo práve tam, pripomína Gyimesi na sociálnej sieti.

Ústa plné demokratických hodnôt v kultúre

„Šimečkovci sa to tu hrajú na samozvaných spasiteľov kultúry? Naoko na námestiach bojujú za slobodnú kultúru, štvú ľudí v mene demokratických hodnôt, povýšenecky formulujú myšlienky, vyjadrujú sa ako morálne autority. No a napokon o samozvaných ochrancoch kultúry vysvitne, že nadácia rodiny Šimečkovcov od roku 2020 dostala státisíce od Fondu na podporu umenia, a to takým spôsobom, že sa ešte pred začatím platnosti nového zákona poistili na tri roky dopredu,“  žasne Gyimesi nechápajúc, že to je podľa Šimečku, ktorý sa veľmi rád označuje za čestného a poctivého je to správne.

Generál Viktorín: Šimečka politiku robiť nemôže
Armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (hnutie Republika) dlhodobo prejavuje nesúhlas s politikou, akú vedie strana Progresívne Slovensko. Momentálne jej predsedovi, Michalovi Šimečkovi, na sociálnej sieti Viktorín radí, že by nemal zabúdať, že... Čítať ďalej
25 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

 Trucovňa v Denníku N

Ak sa ho však niekto dotkne, beží do domovskej redakcie Denníka N vyplakať sa. A čo spraví nezávislé a objektívne médium? Vyhlási ho za svätého. Aj by sa ktosi mohol začudovať, že ako sa mu po prevalení kauzy podarilo tak rýchlo dostať do štúdia? Za posledných pár dní sa na Šimečku vyvalilo toľko káuz, že Tódová sa ani nedokáže tak rýchlo učesať, ako rýchlo musela pozývať podpredsedu parlamentu vysvetľovať,“ ironizuje Gyimesi.

Prečo do N-ka?

„A ako bonus sme sa dozvedeli, že otec podpredsedu parlamentu je akcionárom tohto “nezávislého a objektívneho” periodika. Čestní a charakterní ľudia nepočkajú kým na tieto veci upozorní predseda vlády, ale odstúpia sami. Toľkými kauzami by sa autorita parlamentu nemala degradovať,“ uzatvára Gyimesi.

Kto mu to pripomenie, toho poženie pred súd

Mladší z verejne činných Šimečkovcov aj svojim voličom zabudol v posledných rokoch povedať niekoľko skutočností, ktoré zhrnul Tomáš Taraba:

  1. že ocko je akcionár v DenníkuN, s ktorým samozrejme Šimečkovci nič nemajú,
  2. že strýko sedí v nadácii Šimečku, ktorá brala od štátu peniaze a s ktorou samozrejme nič Šimečkovci nemajú
  3. že maminka má nadáciu, ktorá brala od štátu peniaze,
  4. že družka má nadáciu, ktorá brala od štátu peniaze.

Vlastne, možno ani nezabudol, keďže sa nechal počuť, že na toho, kto tieto informácie zverejnil, podá civilnú žalobu. Množstvu Slovákov je záhadou, že peniaze od národa, ktorého príslušníkov tata Šimečka považuje za sedlač, jeho rodine nesmrdia.

Taraba: Čo pán transparentný Michal Šimečka zabudol povedať
Podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka (PS) čelí závažným obvineniam z konfliktu záujmov a netransparentného financovania mimovládnych organizácií spojených s jeho rodinou. Takzvaný klinec "do truhly" mu zasadil minister životného prostredia... Čítať ďalej
24 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik