Exkurzia do myslenia progresívca (VIDEO)
27 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Na hlbokú exkurziu do myslenia progresívca pozýva divákov jeden z bývalých predsedov PS, Michal Truban. Ten v relácii V politike (ta3) hovorí, že ak odvolajú predsedu PS Šimečku z postu podpredsedu NR SR, koalícia tým vlastne vystaví diplom jeho schopnostiam. V relácie V politike však odznelo ďaleko viac zaujímavých Trubanových perál.

Michal Truban skonštatoval, že odvolanie predsedu PS by bolo pre Michala Šimečku vyznamenaním a diplomom za jeho skvelú opozičnú prácu. Truban o odvolávaní svojho nástupcu vo funkcii predsedu strany hovorí, že je to koaličná pomsta a zastierací manéver, aby si občania nevšímali búranie právneho štátu vládou Roberta Fica. Truban v reakcii na udalosti spred týždňa v Malej Frankovej v diskusii s Robertom Kaliňákom (Smer-SSD) označil členov vlády a koalície za fašistov, voči čomu sa Kaliňák jasne ohradil a PS označil za elitárov.

Je vraj skvelý, tak sa mstia

„Pokiaľ pána predsedu Šimečku budú odvolávať, odvolajú na tej ďalšej schôdzi, tak podľa mňa preňho to bude obrovské vyznamenanie. A ten odvolávací dekrét si môže zavesiť ako diplom na stenu. Pretože to odvolávanie nie je kvôli týmto veciam,“ hovorí Truban s tým, že ide o malichernú pomstu za Šimečkovu kvalitnú opozičnú prácu.

„Na druhej strane je to aj to, že sa snažíte odpútavať pozornosť od problémov, ktoré máte,“ vysvetlil Michal Truban. Ten sa pri svojom videu vyjadril, že je to celé vlastne „strašne“ jednoduché – ak by si Šimečka v parlamente len varil kávu, bol by podľa Trubana pre koalíciu ideálnym opozičným lídrom a koalícií by ani nenapadlo odvolávať ho.

V tejto súvislosti je veľmi zaujímavá paralela s Martinou Šimkovičovou, ktorú práve PS ide znovu odvolávať a časť kultúrnej obce na ich smiešnej iniciatíve stavia protesty. Tie sú teda pre Šimkovičovú najlepším vysvedčením, že to, čo robí, robí veľmi dobre?

TOTO si Truban nedá za klobúk: Kamenický ho nazval demagógom roka! (VIDEO)
Minister financií SR Ladislav Kamenický sa ostro ohradil voči vyjadreniam predsedu Progresívneho Slovenska Michala Trubana v nedeľnej politickej relácii na TA3. Kamenický poukázal na to, že Truban šíri nenávisť a polarizuje spoločnosť, čo je v... Čítať ďalej
26 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Odpútavajú pozornosť

„Robia to preto, že svoju prácu robí poriadne a ani náhodou im ich škandály a nekompetentnosť neprechádzajú pekne potichu, ako by si predstavovali. To im vadí a preto sa mstia. A zároveň im to slúži na odpútavanie pozornosti. Od toho, že kvôli svojim ľuďom rozbúrali právny štát a zraniteľných dôchodcov pritom predhodili zločincom, že problémy v nemocniciach nevedia riešiť ale ich naopak zhoršujú a aj od toho, že sa proti nim vzbúrila celá kultúrna obec a agendu im diktuje 3% strana čudákov a prezlečených kotlebovcov. Nevadí. Nebudeme ticho. Budeme na to všetko dôsledne upozorňovať ďalej,“ varuje Truban pod videom.

O ministroch Ficovej vlády

„Správajú sa, ako najväčší fašisti a vyznávajú túto ideológiu. Toto si myslím, že je odkaz SNP a viem, že vaša strana si ho veľmi ctí. Smer, aj Fico o tom dlhodobo rozpráva,“hovorí Truban a konkretizuje Kuffovcov, či Tomáša Tarabu, ktorí sa v r. 2020 do NR SR dostali cez ĽS NS. Neprekáža mu, že ani Taraba, ani Kuffovci neboli za propagáciu tejto ideológie neboli odsúdení, no podľa neho sa tak správajú. Nezabudol pripomenúť vystúpenie v Malej Frankovej, ktoré Štefan Kuffa „ako inkvizítor, ktorý to vôbec nemá v náplni práce, začne odstrkovať ľudí.“

Absolútna nenávisť

Trubanov partner v diskusií Robert Kaliňák Trubanovi pripomenul, že témou diskusie je príprava veľokolepých osláv SNP, zatiaľ čo Truban vo svojej nenávisti útočí na členov vlády Roberta Fica.

„A vy v tej svojej aboslútnej nenávisti zaútočíte na člena vlády, že je fašista. Tak mi povedzte, kto tu šíri nenávisť. Bez jediného dôkazu, že by niekedy Tomáš Taraba mal takéto nejaké vyhlásenia, že by mal také sklony, jeden slušný človek, ktorý má kresťanské a konzervatívne hodnoty, bezpochyby intenzívnejšie, ako ja...,“reagoval Kaliňák.

Elitári z PS

„Na kandidátke ĽS NS slušný človek?,“ pýta sa Truban, na čo Kaliňák reaguje, že nevidí rozdiel medzi kandidátkami zmienenej strany a PS.

„Neurážajte ľudí, lebo tento váš elitársky prístup – na každého pozeráte zvrchu, vy ste tí lepší...“

„To tak nie je, vôbec.“

„Vy ste tí najkrajší, vy viete všetko najlepšie a všetci ostatní sú svine v ľudskej koži, ako hovorí otec pána Šimečku,“ hovorí Kaliňák neustále prerušovaný Trubanom.

Erik Kaliňák: Čo bude, ak sa PS dostane k moci (VIDEO)
Keď dvaja hovoria to isté, nemusia myslieť na to isté. Potvrdzuje to aj europoslanec Erik Kaliňák (Smer-SSD), ktorý vo videu konštatuje, že konsenzus, teda zhoda s postojmi progresívcov znamená to, že vás zničia. V úvode videa, ktoré Erik Kaliňák... Čítať ďalej
25 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Trubanove mentálne zvraty

„Ja len hovorím – pán Taraba žiadny fašista nie je a ja vás dôrazne žiadam, aby ste sa ospravedlnili v tejto veci, lebo toto je šírenie nenávisti. Ako sa vám toto podarilo,  prekľúčiť zo SNP k pánovi Tarabovi, to mi skutočne nie je jasné,“ argumentuje Kaliňák pripomínajúc nekonečnú snahu útočiť.

Truban na známe okolnosti Kuffovho konania a že šlo o predstavenie určené pre osoby staršie, ako 18 rokov, na ktorom deti nemali čo robiť len habkal: „Vy ho obhajujete? To nemyslíte vážne, pán Kaliňák. Ten požiadal svojho partnera v diskusii neodsudzovať ľudí len kvôli politickej nenávisti, veď aj usporiadateľ priznal chybu, že deti skutočne na predstavení nemali čo robiť.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik