Solingen v šoku po brutálnom útoku! Milan Mazurek reaguje(VIDEO)
25 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Pokojné oslavy 650. výročia založenia mesta Solingen sa zmenili na nočnú moru, keď 26-ročný sýrsky občan zaútočil nožom na námestí Fronhof. Bilancia útoku je desivá - traja mŕtvi a osem zranených. Nemecká polícia potvrdila, že podozrivý sa priznal k činu, informoval portál Pluska.sk.

Teroristický motív nie je vylúčený

Prokuratúra nevylučuje teroristický motív útoku, čo podporuje aj vyhlásenie Islamského štátu, ktorý sa k činu prihlásil. Na sociálnej sieti Telegram IS uviedol, že ide o "pomstu za moslimov v Palestíne a všade". Spojenie medzi útočníkom a IS však zatiaľ nebolo preukázané.

Mazurek: "Multikulturalizmus prináša terorizmus"

Milan Mazurek, predstaviteľ strany Republika, reagoval na udalosti v Solingene ostrým vyhlásením na sociálnych sieťach. "V Nemecku sa teda opäť vraždilo a ja som veľmi zvedavý, či si z toho progresívci vezmú aspoň maličké ponaučenie," uviedol Mazurek.

Kritizoval takzvaný "festival diverzity", kde podľa jeho slov "miestni občania asi oslavovali lásku a toleranciu k nelegálnym imigrantom a všelijakým vymysleným menšinám". Mazurek pokračoval: "Na tento festival však prišiel neznámy muž a začal nožom bodať ľudí rovno do krku, troch z nich na mieste zabil a niekoľko ďalších dostal v kritickom stave do nemocnice."

Mazurek ostro odsúdil myšlienku multikulturalizmu: "Ak si niekto myslí, že môžete na jedno miesto na svete umiestniť všetky kultúry, rasy, etnicity, národnosti, náboženstvá a že tam títo ľudia budú žiť v harmonickom spolunažívaní a navzájom sa obohacovať, bohužiaľ, takýto človek je veľmi naivný."

Podľa Mazureka "multikulturalizmus prináša to, čo dnes vidíme v Nemecku, čo vidíme vo Francúzsku, čo sme videli v Anglicku, kde potomok afrických imigrantov zabíjal malé dievčatká na tanečnej show nožom ako zmyslov zbavený. Multikulturalizmus prináša terorizmus a peklo pre tamojších obyvateľov."

Výzva k ochrane slovenských hodnôt

Mazurek uzavrel svoje vyhlásenie výzvou na ochranu Slovenska pred podobnými udalosťami: "Je preto pre Slovensko nevyhnutné sa z týchto vecí poučiť, zobrať si príklad a nedovoliť multikulturalizmus na Slovensku. My si musíme naše slovenské Slovensko uchrániť a hnutie Republika bude vždy stáť za normálnym, správnym a bezpečným Slovenskom pre nás a pre naše deti. My Slovensko nikdy nezradíme."

Udalosti v Solingene a reakcie na ne poukazujú na pretrvávajúce napätie medzi snahami o integráciu rôznych kultúr a obavami z možných negatívnych dôsledkov nekontrolovanej imigrácie. Táto téma bude nepochybne aj naďalej predmetom intenzívnej verejnej diskusie nielen v Nemecku, ale aj v ďalších európskych krajinách vrátane Slovenska.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik