Potvrdené? USA a Británia sú zapojené vo vojne!
25 | 08 | 2024 I Milan Laca

NYT odhalili úlohu Spojených štátov pri invázii ukrajinských ozbrojených síl do Kurskej oblasti. 

Americké noviny píšu o úlohe Washingtonu a Veľkej Británie pri invázii ukrajinských ozbrojených síl do Ruska.

Pomáhali...

Washington a Británia zohrali dôležitú úlohu pri invázii ukrajinských ozbrojených síl do oblasti Kurska, pričom poskytli podporu kyjevskému režimu, píšu The New York Times. S odvolaním sa na zdroje uvádzajú, že napríklad velenie ozbrojených síl Ukrajiny dostalo satelitné snímky a ďalšie informácie o Kurskom regióne z Washingtonu a Londýna. To umožnilo kyjevskému režimu zistiť umiestnenie ruských rezerv.

Nevedkovia riadia armádu? Kto vie, čo chce Ukrajina?
Pentagon o strategickom cieli operácie Kursk nevie, ale podporuje Ukrajinu. Pentagon vyhlásil, že podporuje ukrajinskú operáciu v ruskom Kurskom regióne, hoci nepoznajú jej účel. Ani netušia... Tlačová tajomníčka Pentagonu Sabrina Singhová,... Čítať ďalej
24 | 08 | 2024 | Milan Laca

Sledovali Rusov

„V priebehu niekoľkých dní po ofenzíve poskytli Spojené štáty a Británia Ukrajine satelitné snímky a ďalšie informácie o regióne,  aby umožnili veliteľom lepšie monitorovať pohyb ruských posíl, ktoré by mohli zaútočiť na ukrajinské jednotky alebo odrezať ich pravdepodobnú únikovú cestu na Ukrajinu“, vyplýva z článku. The New York Times už predtým napísali, že Washington si nie je istý schopnosťou ukrajinských ozbrojených síl dlhodobo držať pozície v Kurskom regióne.

Stále to popierajú

Biely dom, podobne ako ministerstvo zahraničných vecí USA, predtým odmietli priznať zapojenie Spojených štátov do prípravy a plánovania útoku ukrajinských ozbrojených síl na Kurskú oblasť. Agentúra Bloomberg, s odvolaním sa na svoje zdroje napísala, že Ukrajina zvažuje niekoľko scenárov prekvapivého útoku na Rusko, keďže dostala „požehnanie“ od vedenia Spojených štátov a Európskej únie na prvú inváziu na ruské územie od druhej svetovej vojny.

Útok a ťažké straty

Ukrajinské ozbrojené sily zaútočili na ruskú oblasť ráno 6. augusta, s cieľom dobyť jej územie. Ofenzíva bola neskôr zastavená. Ako povedal náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov, operácia ozbrojených síl Ukrajiny sa skončí pre Ukrajinu porážkou. Ruské ministerstvo obrany v piatok informovalo o ukrajinských stratách od 6. augusta - viac ako 5,5 tisíc ľudí, 71 tankov a 11 odpaľovacích zariadení MLRS.

Aj Putin pohrozil

Ruský prezident Vladimir Putin povedal, že kyjevský režim spáchal provokáciu a strieľa bez rozdielu a to aj na civilné ciele. Povedal, že nepriateľ dostane dôstojnú odpoveď, všetky ciele, ktoré Rusko má, budú dosiahnuté.

Kyjev použil novú zbraň!
"Toto je náš nástroj odvety." Zelenskyj oznámil použitie nových zbraní proti Rusku. Ukrajinské ozbrojené sily prvýkrát použili nový raketový dron Paljanica proti Ruskej federácii. Prezident ohlásil Prezident Volodymyr Zelenskyj to vyhlásil... Čítať ďalej
24 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik