OSTRÝ ODKAZ PRE VERONIKU REMIŠOVÚ OD MICHALA KALIŇÁKA
25 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Pani Remišová, prestaňte šíriť klamstvá a ja o vás nebudem šíriť pravdu," odkazuje na sociálnej sieti Michal Kaliňák (HLAS - SD), štátny tajomník ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR exministerke Remišovej. 

Kaliňák vysvetľuje, že s ministrom Richardom Rašim (HLAS - SD) a štátnym tajomníkom ministerstva hospodárstva Kamilom Šaškom predstavili agendu mestského rozvoja, ktorá prechádza z rezortu dopravy na ministerstvo regionálneho rozvoja.

Dodávan, že splnili tým ďalšiu časť programového vyhlásenia vlády, lebo rozvoj regiónov budujeme na živom vidieku a dynamických mestách a zároveň s komunálnymi lídrami hovorili o tom, ako spoločne nastavia dve výzvy na Centrá zdieľaných služieb a ďalšiu na to, aby im pomohli opraviť schátrané budovy na nový účel.

Zdôrazňuje, že celkovo tak do regiónov presunu takmer 50 mil. EUR.

Veronika Remišová v tom vidí problém

Podľa predsedníčky strany Za ľudí a poslankyne Národnej rady SR Veroniky Remišovej je vyhlásenie Rašiho, že rozdelí 20 miliónov eur na mestský rozvoj, výsmechom všetkým občanom Slovenska. "Keď si uvedomíme, že na Slovensku máme 141 miest s takmer 2,9 milióna obyvateľov, tak to znamená necelých sedem eur na obyvateľa, a to je hanebne málo, keď modernizačný dlh našich miest presahuje stovky miliónov, ak nie miliardy," povedala v reakcii na tlačovú konferenciu Remišová. Kritizuje aj prípravu štúdie budovania priemyselných parkov. "To je 30 rokov stará agenda, ktorú už aj tie posledné štáty pripojené k EÚ dávno vyriešili," skonštatovala.

Michal Kaliňák jej odkazuje, že jej bol celý mestský rozvoj ukradnutý. Odkaz štátneho tajomníka prinášame v plnom znení

Pani Remišová, veď vy ste v pozícii ministerky ani len nezakopli o mestský rozvoj a ešte máte tú drzosť spochybňovať to, čo ste absolútne neriešili! Vám bol celý mestský rozvoj ukradnutý tak ako aj systematický rozvoj našich regiónov.

Pani Remišová, nikto nepochybuje o tom, že tak dlho, ako ste boli vo funkcii ste neprejavili záujem o to, čo potrebujú regióny.

Pani Remišová, Váš význam na pozícii ministerky regionálneho rozvoja bol podobný významu ručnej brzdy v kajaku.

Pani Remišová, Vám nebolo čudné, že v okolitých krajinách patrí mestský rozvoj pod ministerstvo regionálneho rozvoja?

Pani Remišová, Vám bolo ukradnuté, že na Slovensku bol mestský rozvoj pod strechou úplne iného rezortu. Bolo Vám to ukradnuté preto, lebo nerozumiete regionálnemu rozvoju a preto Vám, nechýbala ani zodpovednosť za mestský rozvoj.

Ak by ste aspoň trochu rozumeli veciam, vedeli by ste, že 20 mil. EUR, ktoré dávame na mestský rozvoj pôjde výlučne na opravu chátrajúcich budov. A nie je to konečný objem peňazí na rozvoj miest! Vedeli by ste, že staré, opustené, zruinované priemyselné zóny nie sú problém dávno vyriešený v krajinách EÚ, hoci tvrdíte opak!

"Pani Remišová, skúsme sa dohodnúť. Prestanete šíriť klamstvá a ja nezačnem o Vás šíriť pravdu," dodáva v závere príspevku Michal Kaliňák.

MIRRI KONÁ! Michal Kaliňák exkluzívne pre Hlavný denník
Kompetencie v oblasti mestského rozvoja prejdú v súvislosti so zmenou kompetenčného zákona od 1. septembra z Ministerstva dopravy SR pod Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. O nových kompetenciách v oblasti... Čítať ďalej
24 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik