Generál Viktorín: Šimečka politiku robiť nemôže
25 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (hnutie Republika) dlhodobo prejavuje nesúhlas s politikou, akú vedie strana Progresívne Slovensko. Momentálne jej predsedovi, Michalovi Šimečkovi, na sociálnej sieti Viktorín radí, že by nemal zabúdať, že nie je v pozícii, v rámci ktorej by si mohol diktovať podmienky, keďže v politike neurčuje podmienky opozícia. Napriek tomu, že progresívci si to myslia.

Viktorín reaguje na Šimečkovu avizovanú civilnú žalobu na Roberta Fica. Vo videu Šimečka hovorí, že ho Fico v piatok na tlačovej besede špinavo obvinil. Podľa Viktorína je to, ako „výkrik do tmy“,  ktorý nebude mať žiadnu odozvu. Šimečka podľa Viktorína nepochopil, že politický konflikt patrí k demokracii ďaleko viac, ako Šimečkove vystrašené tlačové besedy. Aj jeho žaloba preto dopadne tak, že toto ako politik proste musí zniesť. V závere statusu Viktorín adresoval predsedovi PS pár rád, ktoré ho nasmerujú k odchodu z politiky.

Šimečkova civilná žaloba

Premiér Fico dnes špinavo zaútočil na moju rodinu. Podám preto na neho civilnú žalobu. A pripomínam mu pár vecí, ktoré sa mu “nezmestili na tlačovku,“ napísal Šimečka pod video, ktoré zverejnil na sociálnej sieti po tlačovej besede Roberta Fica a Tibora Gašpara. Tí vyčíslili to, ako rodina Šimečkovcov „ryžoval“ cez svoje neziskovky peniaze zo štátu.

NAŽIVO Robert Fico a Tibor Gašpar reagujú na opozíciu
Dnes, v piatok 23. augusta 2024 o 10.30 h sa v press centre Úradu vlády SR v Bratislave koná tlačová konferencia predsedu vlády SR Roberta Fica a podpredsedu Národnej rady SR Tibora Gašpara na výslovnú žiadosť opozície. Možete ju sledovať... Čítať ďalej
23 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Miškov výkrik do tmy

„A nepochopil to ani Šimečka. Ani starší a ani mladší. Zjavne na to nemajú kapacitu. A tak nedokážu vnímať realitu. Jednoducho, ak ho väčšina v NR SR odvolá, tak podpredsedom nebude. Vyriešená téma. Revolučný hlas Šimečku „…ja neodstúpim…” znie smiešne a je len takým detským výkrikom do tmy,“ myslí si Viktorín s tým, že Šimečkov výkrik zostane bez akejkoľvek odozvy.

Nepochopil princíp demokracie

„Môžeme s niektorými krokmi vlády nesúhlasiť, môžeme a musíme mať iný názor, ale musíme rešpektovať väčšinu, ktorá vzišla z volieb. To je demokracia. Politický konflikt do politiky patrí a ani toto ten Šimecka and co. nepochopili. Plač a strach v jeho očiach iba ukazujú, ako je nevyzretý. Ako je slabučký a vystrašený, čo sa preboha môže ešte prevaliť. Asi mu tí, čo ho vystrčili do čela PS zabudli ozrejmiť, že politika je súboj,“ poznamenáva ďalej Viktorín.

„Ja osobne predpokladám, že to smiešne podanie na ochranu osobnosti dopadne tak ako všetky, ktoré podali opoziční politici za Matovičovej vlády. Pýtate sa ako?  “….Nič sa nestalo - ste v politike toto musíte zniesť,” reaguje Viktorín na Šimečkovu civilnú žalobu voči Robertovi Ficovi.

Nevieš to? Choď od toho

„Keď to nedokážete, choďte z politiky preč a nemúťte vodu. Viete, to Vaše PS je čoraz viac bezpečnostným rizikom pre budúcnosť Slovenska a jeho ďalšie generácie.  Zamyslite sa nad tým a pomôžete sebe aj Slovensku. Ako? Ak odídete do zabudnutia,“ uzatvára Viktorín.

Premiér predloží návrh na odvolanie Šimečku z postu podpredsedu NR SR (AKTUALIZOVANÉ)
Premiér Robert Fico (Smer-SD) na koaličnej rade na budúci týždeň oficiálne predloží návrh na odvolanie predsedu opozičného Progresívneho Slovenska Michala Šimečku z postu podpredsedu Národnej rady SR. Informoval o tom na piatkovej tlačovej... Čítať ďalej
23 | 08 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik