S*X, LŽI A IT ZÁKAZKY? Zoroslav Kollár odhaľuje temnú stránku poslanca Hargaša!
24 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Zoroslav Kollár vo svojom najnovšom videu odhalil pikantné skutočnosti o poslancovi Národnej rady SR za Progresívne Slovensko, Jánovi Hargašovi. Video, ktoré trvá takmer 17 minút, prináša rad prekvapivých informácií a odhaľuje také praktiky, ktoré sú v príkrom rozpore s deklarovanými hodnotami Progresívneho Slovenska.

Od IT experta k pochybnému biznisu

Kollár detailne mapuje Hargašovu kariéru, počnúc jeho pôsobením v občianskom združení Slovensko Digital. "Keď vám poviem, že najväčšími podporovateľmi tohto občianskeho združenia je nadácia Pontis a ambasáda USA, tak vám je asi jasné, odkiaľ pán Hargaš pochádza a kto ho vytvoril," uvádza Kollár.

Následne opisuje Hargašovu cestu cez pozíciu poradcu Veroniky Remišovej až po funkciu štátneho tajomníka na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI). Práve v tomto období sa podľa Kollára začala na slovenskom IT trhu výrazne presadzovať spoločnosť Inkol.

Podozrivé IT zákazky a prepojenia na oligarchov

"Iba za jeden rok získala zákazky na MIRRI za cirka milión eur," tvrdí Kollár o firme Inkol. Po odchode z ministerstva sa Hargaš objavil v dozornej rade tejto spoločnosti, ktorá medzitým získala ďalšie lukratívne zákazky.

Kollár naznačuje možné prepojenie na finančnú skupinu J&T. "Rozmýšľam, či vôbec existuje nejaké odvetvie, kde títo finanční žraloci nie sú," pýta sa rečnícky. "Takže aj v IT sektore im prispievame na ich jachty a tryskáče."

Osobný život pod drobnohľadom

Kollár sa nevyhol ani pikantným detailom z Hargašovho súkromia. Naznačuje možný mimomanželský vzťah s Dašou Blaškovou, bývalou riaditeľkou odboru legislatívy na ministerstve. "Pozná Vaša manželka túto ženu?" pýta sa provokačne Kollár. "A vie Vaša manželka, aký ste vy úžasný filantrop a človek ochotný obetovať sa pre iných?"

Dáša Blašková
Dáša Blašková
Youtube/ ZK
Ján Hargaš (PS)
Ján Hargaš (PS)
Youtube/ ZK
Dáša Blašková
Ján Hargaš (PS)
Výzva na prešetrenie

Kollár vyzýva orgány činné v trestnom konaní, aby celú vec dôkladne prešetrili. "Je to naozaj iba fikcia? Ale čo ak tá česká firma bola forma poďakovania pre pána Hargaša za veľmi výhodnú nájomnú zmluvu?" kladie ďalšie rečnícke otázky.

"Takže pán Hargaš ako predstaviteľ Progresívneho Slovenska robil a robí veci, ktoré by asi tak úplne robiť nemal," uzatvára Kollár. "Osobný život je síce jeho vec, ale dokresľuje to jeho charakter."

Reakcia PS zatiaľ chýba

Progresívne Slovensko sa k týmto závažným obvineniam zatiaľ nevyjadrilo. Zostáva otázne, ako sa strana postaví k týmto tvrdeniam o jednom zo svojich popredných predstaviteľov.

Celá kauza vrhá výrazný tieň na imidž Progresívneho Slovenska ako strany bojujúcej proti korupcii a za transparentnosť. Či sa podarí Hargašovi očistiť svoje meno, alebo sa potvrdí pravdivosť Kollárových tvrdení, ukážu najbližšie dni a týždne.

Kollár na záver dodáva: "Podporujte Progresívne Slovensko, občania Slovenska. Slovensko bude vyzerať ako Bratislava a politici sa budú správať ako sa správa pán Ján Hargaš."

Hlas ľudu: Miško sa z „frustrovaného“ Fica posral
Ach jaj! To bolo kriku! To bolo plaču! Miško sa nám rozplakal. Konečne sa Fico nedá opľúvať. V piatok potvrdil, že Šimečka bude odvolaný. Ak Hlas zdvihne zaňho ruku. A ten chudák už teraz vyplakáva a trepe, že to je Ficova pomsta za jeho kvalitnú... Čítať ďalej
24 | 08 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik