Erik Kaliňák: Čo bude, ak sa PS dostane k moci (VIDEO)
25 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Keď dvaja hovoria to isté, nemusia myslieť na to isté. Potvrdzuje to aj europoslanec Erik Kaliňák (Smer-SSD), ktorý vo videu konštatuje, že konsenzus, teda zhoda s postojmi progresívcov znamená to, že vás zničia. V úvode videa, ktoré Erik Kaliňák zverejnil na sociálnych sieťach vysvetľuje, že štúdium filozofie obsahuje aj predmety, v ktorých sa dozvieme aj niečo o jej defektoch a nedostatkoch. Tie spôsobujú fakt, že aj vedu tvoria „len“ neomylní ľudia s vlastnými postrannými záujmami.

Erik Kaliňák vo videu na príklade klimatických aktivistov vysvetľuje, ako sa „vyrába“ konsenzus – môžeš byť na svetovej úrovni vo svojom odbore rešpektovaná kapacita, v konečnom dôsledku aj tak „padneš“. Kaliňák pripomína pondelkovú (19. augusta) tlačovú besedu vedenia SZĽH, kde sa novinár s názorom Miroslava Šatana opýtal, či by v reprezentácii vítali aj prípadných hráčov z Afganistanu, ktorí hrali za Taliban. V závere Kaliňák upozorňuje, že progresívci ľudí zatial postihujú len mediálne. Ak sa dostanú k moci, budú podľa neho aj trestnoprávne postihy.

Ako sa „vyrába“ klimatický konsenzus

„Nemenovaná novinárka z Markízy mi po voľbách vyčarovala úsmev na tvári, keď ma karhala, ako môžeme podporovať Rudolfa Huliaka za ministra životného prostredia, keď spochybňuje vedecký konsenzus v otázke klimatických zmien,“hovorí ďalej Kaliňák, ktorý novinárke Tőrőkovej cez názor profesora Klimčíka vysvetlil, ako sa taký klimatoligický konsenzus „vyrába“.

„Keď dvaja fyzici z Harvardu publikovali v časopise Climate Research článok spochybňujúci konsenzus klimatológov o tom, že za posledných 1000 rokov bolo práve 20-te storočie to najteplejšie, reakcia vedúcich klimato-alarmistov na seba nenechala dlho čakať.
Avšak nebola to reakcia výlučne vecná a vedecká ako je to zvykom napríklad u matematických fyzikov,“ cituje Kaliňák Klimčíka s tým, že klimato-alarmisti reagoval iútočne. Nie voči vedcom, lebo veď tí by ich argumentačne veľmi rýchlo uzemnili, ale ich cieľom bol klimatológ Chris De Freitas z univerzity v Oaklande - expert medzivládneho klimatického panelu a člen redakčnej rady Climate Research.

Erik Kaliňák bez servítky: Opozícia je bábkou novinárov! (VIDEO)
Politická scéna na Slovensku prešla v poslednom období výraznými zmenami. Niet pochýb o tom, že strana SMER-SD sa ocitla pod paľbou kritiky zo strany médií. Túto situáciu aktuálne skomentoval europoslanec Erik Kaliňák, ktorý poskytol pohľad do... Čítať ďalej
22 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Ako to prebiehalo

„Najprv vedúci svetový klimatológ Michael Man vystúpil s výzvou bojkotovať celý časopis Climate Research, nepublikovať v ňom, nerecenzovať jeho články a dokonca necitovať články, ktoré v ňom vyjdú. Ďalší klimatológ potom vyzval komunitu alarmistov vrátane prezidenta medzivládneho klimatického panelu, aby varovali vedenie univerzity v Oaklande, že ich zamestnanec De Freitas zneužil svoje postavenie editora vedeckého časopisu na propagáciu marginálnych názorov o zmene klímy a tým ohrozil vedeckú reputáciu univerzity, ktoré je zamestnancom,“ popisuje Kaliňák postup klimato-aktivistov s tým, že vedenie univerzity sa De Freitasa zastalo a aj on sám prehlásil, že nebol platený žiadnou loby a článok publikoval v dobrej viere. Alarmisti však vo svojom tlaku nepoľavili. Freitas bol z redakčnej rady vyhodený a polovica z jej členov odstúpila.

Takto sa to robí

„Tak takto nejak veľmi odborne sa vyrába ten váš bájny vedecký konsenzus pani Tőrőková - keď nesúhlasíš s našou pravdou, finančne ťa zničíme. Toto je tá tolerantná mentalita progresívcov, s ktorou dnes na Slovensku bojujeme napríklad aj pri téme reprezentácie hráčov z KHL. Otázka Tőrőkovej kolegu, ktorý má ako novinár názor je za mňa na okamžitý vyhadzov,“ pripomína dokrútkou Kaliňák novinársku otázku na vedenie SZĽH, či by bolo v poriadku, keby niektorý slovenský hráč bol prizvaný do reprezentácie, aj keby hral za Taliban v Afganistane.

Redaktor Markízy sa totálne znemožnil! Usmerniť ho musel Šatan
Kanadský tréner Craig Ramsay povedie hokejistov Slovenska aj v nasledujúcej sezóne 2024/2025. Na pondelkovej tlačovej konferencii to potvrdil prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan. Sedemdesiattriročný kormidelník vedie... Čítať ďalej
19 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Čo bude, ak sa PS dostane k moci

„A snaha progresívcov finančne ublížiť slovenskému hokeju cez šikanovanie sponzorov je tým najprimitívnejším potvrdením, že nedokážu rešpektovať iný názor. Ten zatiaľ z opozície postihujú len mediálne. Ak sa však raz dostanú k moci, tak postihy budú nepochybne trestnoprávne, uzatvára europoslanec.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik