Taraba: Čo pán transparentný Michal Šimečka zabudol povedať
24 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka (PS) čelí závažným obvineniam z konfliktu záujmov a netransparentného financovania mimovládnych organizácií spojených s jeho rodinou. Takzvaný klinec "do truhly" mu zasadil minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS)

Útok na rodinu predsedu PS a podpredsedu Národnej rady (NR) SR Michala Šimečku je len zastierací manéver a pomsta za opozičnú prácu. Vyhlásil to Šimečka v reakcii na vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý je presvedčený, že šéf PS organizuje a zneužíva opozičné protesty "na ochranu finančných záujmov vlastnej rodiny", a preto nemôže byť podpredsedom parlamentu. Šimečka avizoval, že na premiéra podá civilnú žalobu na ochranu osobnosti, zrejme aj so žiadosťou o opatrenie súdu.

"Chabý útok na opozíciu vedený cez moju rodinu, ktorá vo verejnom priestore pôsobí desaťročia, je len zastierací manéver a pomsta za opozičnú prácu," uviedol v stanovisku Šimečka. Tvrdí, že predstavitelia koalície sa správajú ako komunisti. "Cenzurujú, kádrujú a útočia na rodinu. Ficova vláda pomsty má problémy, potrebujú odviesť pozornosť. Nevyšiel im útok cez môjho nebohého starého otca, tak skúšajú pošpiniť moju mamu a partnerku," doplnil.

Takže si to zhrňme:

"Pán transparentný Michal Šimečka zabudol povedať:

1. že ocko je akcionár v DenníkuN, s ktorým samozrejme Šimečkovci nič nemajú,

2. že strýko sedí v nadácii Šimečku, ktorá brala od štátu peniaze a s ktorou samozrejme nič Šimečkovci nemajú

3. že maminka má nadáciu, ktorá brala od štátu peniaze,

4. že družka má nadáciu, ktorá brala od štátu peniaze.

Na tieto zistenia pán transparentný Šimečka de facto reagoval, že veď oni sú vo všetkom tak dobrí a geniálni, že im to patrí a na toho kto to zverejnil dajú žalobu.

Očakával by som od rodiny, ktorá ústami Martina Šimečku považuje Slovákov za "sedlač" a "národ zbabelcov," že bude mať aspoň takú dôstojnosť, že peniaze od takéhoto národa im budú smrdieť. Očividne peniažky nesmrdia."

Narážal pri tom na vyjadrenia otca Michala Šimečku Martina, ktorý sa v tomto duchu vyjadril ako novinár v jednej diskusii.

Šimečka bude čeliť odvolávaniu

Premiér v piatok informoval, že na koaličnej rade na budúci týždeň oficiálne predloží návrh na odvolanie Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Fico poukázal na to, že niektoré nadácie, ktoré získali peniaze od štátu, sú napojené na Šimečkových rodinných príslušníkov, ako je strýko, mama či partnerka. Nadácie podľa neho môžu pokračovať v činnosti, ale nie z prostriedkov štátu.

Ako zlý sen! Šimečkov rodinný klan zhltol podľa UHRÍKA milióny z našich daní! (VIDEO)
Nový škandál otriasa slovenskou politickou scénou. Podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka čelí závažným obvineniam z konfliktu záujmov a netransparentného financovania mimovládnych organizácií spojených s jeho rodinou. Státisíce eur pre... Čítať ďalej
23 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik