Prezident nesmie byť rukojemníkom progresívnej opozície a jej médií
23 | 08 | 2024 I Ivan Brožík

Zvykli sme si nielen na ambíciu, ale, žiaľ, už aj vo svete raritnú prax médií hlavného prúdu na Slovensku riadiť chod štátu, určovať a nastoľovať či priam prikazovať vhodné a zakazovať a účelovo umlčiavať nevhodné ideológie a fakty, rozhodovať o tom, kto čo a kedy smie (nesmie) a kto čo kedy zas naopak musí. Naša chyba. Že sme si zvykli. Aj "vďaka" občianskej arogancii zo strany bývalej hlavy štátu. S úľavou však treba konštatovať, že súčasný prezident Peter Pellegrini sa tomuto trendu či skôr už prezidentsko-mediálnej tradícii rázne postavil.

Vcelku sa nič iné, ako väčšinové mainstreamové komentáre, reagujúce na vyjadrenie prezidenta po návrate z dovolenky čakať nedali. To by musela nastať nepredstaviteľná sebareflexia v kruhoch ideologických samozvaných majiteľov štátu, zvaných médiá. "V podstate nič nepovedal" - dá sa zhrnúť ich komentátorská povýšenecká arogancia a nadutosť v skratke. Čakali, že nebodaj ako Lenin v Smoľnom zaburáca na davy a spustí útok na mocenský palác, teda, v našom prípade ten "arcibiskupský"? (Na vysvetlenie - Letný arcibiskupský palác je barokový palác v Bratislave na námestí Slobody 2899/1, ktorý je sídlom Úradu vlády Slovenskej republiky.)

Hlava štátu nie je bojová zástava

Hlava štátu je zodpovedná za plnenie si svojich povinností, daných Ústavou Slovenskej republiky. Musí zasiahnuť "vždy, ak je ohrozený právny štát, hrozí ústavná kríza alebo sa porušujú základné ľudské práva." tak to verejnosti vo videu pripomenul prezident. Zostáva iba dúfať, že progresívna opozícia, jej rowdies a hlavne médiá hlavného prúdu vedia počúvať a čítať s porozumením. Nateraz sa však dlhodobo javí, že túto schopnosť nemajú, alebo ich vôbec nezaujíma, kto, čo, kedy a prečo a najmä v akých súvislostiach hovorí. Arogancia má totiž  už neodmysliteľne svoju dvojičku sestru a tá sa volá ignorancia.

Chcú mať z neho marionetu, ako boli doteraz zvyknutí?

"Nikdy sa nedám vtiahnuť do vnútropolitického zápasu, ak by si to želala ktorákoľvek strana na politickej scéne. Napĺňam program prezidenta ľudí, a nie želania politických strán a ich lídrov." Pripomenul opozično-mainstreamovým šialencom prezident SR Peter Pellegrini.

A za to mu patrí vďaka voličov, lebo v praxi na rozdiel od svojej predchodkyne napĺňa vôľu voličov, aby na čele štátu stál nadstranícky a do čo najväčšej možnej miery ideologicky "apolitický" človek. 

Skončila sa éra, keď pár samozvancov z mainstreamu politicky riadilo hlavu štátu!

Isté je, že ich sponzorom sa to nebude páčiť. Rovnako tak je isté, že ich už nebude na náš účet sponzorovať ani náš štát. A preto ten krik, preto tá pena okolo úst, preto to štvanie. Ak opozícia okrem hulákania na námestiach nevie robiť inú politiku, nech nepolitizuje prezidenta.

Ak ideologický boj mainstreamu zlyháva, nech si jeho médiá hľadajú inú náplň a iné terče záujmu, ako je to, čo patrí nám všetkým a teda náš štát.

P. Pellegrini to povedal JASNE! TOTO je úloha prezidenta
Prezident Peter Pellegrini sa má v najbližších dňoch stretnúť s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD), podpredsedom parlamentu povereným jeho riadením Petrom Žigom (Hlas-SD) a postupne s ďalšími lídrami politických strán. Chce s nimi diskutovať o... Čítať ďalej
23 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik