Karol III. prehovoril o svojom zdravotnom stave. Stále tu je však veštba
23 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Kráľovská rodina na čele s britským kráľom Karol III prežívajú jeden z najnáročnejších rokov ich života. Dôvodom je zdravotný stav panovníka a princeznej Kate, ktorí zvádzajú boj s rakovinou. Karol III. však najnovšie povedal, ako sa cíti.

Počas tohto týždňa navštívil Karol III. mesto Southport, kde sa nedávno odohrala tragická udalosť. Šialenec tam počas tanečnej hodiny zaútočil nožom na deti a tri z nich, ktoré boli vo veku 6 až 9 rokov, jeho besnenie neprežili.  Počas svojej návštevy sa Karol III porozprával s účastníkmi incidentu, deťmi a ich rodinami, ktoré útok prežili.  Podľa denníku Daily Express sa jedna zo žien spýtala aj na to, ako sa momentálne cíti. „Nie je to také zlé," odpovedal Karol III.. Svojou odpoveďou naznačil, že jeho zdravotný stav je lepší, o čom svedčí aj postupný návrat k jeho kráľovským povinnostiam. 

Britský kráľ Charles III jazdí na koči s kráľovnou Camillou, keď sa zúčastňujú na ceremónii Trooping the Colour v Londýne, v sobotu 15. júna 2024. Trooping the Colour je King's Birthday Parade a jedna z najpôsobivejších a najikonickejších každoročných podujatí, na ktorých sa zúčastnil. takmer každým členom kráľovskej rodiny. (AP Photo/Alberto Pezzali)

Čo na to slávny astrológ?

Jedna z Nostradamových predpovedí, ktorú vyslovil asi pred 450 rokmi, hovorí o tom, že v roku 2024, po pravdepodobnom odchode člena kráľovskej rodiny, nastane v kráľovskej rodine veľký prevrat. Astrológ tvrdil, že na trón dosadne „ten, čo nenesie znaky kráľa“, čo naznačuje, že vládu by mohol prevziať Harry, namiesto princa Williama, ktorý je v poradí. Pasáž v „Proroctvách“ hovorí, že „kráľ ostrovov“ bude „vyhnaný silou“. Po jeho predpovedanom odchode by malo v kráľovskej rodine prísť k prevratu.

Nostradamus v minulosti údajne predpovedal rok a vek, v ktorom zomrela kráľovná Alžbeta II. Správa z denníku Telegraph tiež potvrdila, že princ Harry po tom, čo ho kráľ osobne informoval o jeho ochorení, plánoval odletieť z Kalifornie. Nostradamus nemenoval konkrétneho člena kráľovskej rodiny, ktorý by mal vládu prevziať, ale proroctvo hovorí o „kráľovi ostrovov“, čo by mohlo naznačovať abdikáciu súčasného kráľa.

Orbánovi došla trpezlivosť. Maďarsko mení kritériá pre utečencov
Maďarská vláda prijala nové nariadenie, ktoré výrazne obmedzuje podporu pre ukrajinských utečencov. Opatrenie, platné od 21. augusta 2024, mnohých utečencov z Ukrajiny nepoteší. O opatrení informuje o tom portál BBC. Podpora len pre regióny... Čítať ďalej
23 | 08 | 2024 | Bari zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik